Мріяла про приїзд Путіна: Суд оголосив вирок 24-річній мешканці Харківщини (відео)

17 березня Чугуївський міський суд Харківської області виніс вирок 24-річній мешканці Чугуєва, яка розповідала глядачам під час прямого ефіру у соціальній мережі TikTok про те, що мріє про приїзд російського президента Путіна. Жінку позбавили права обіймати посади в органах державного або місцевого самоврядування на 11 років. Про це пише Харківський антикорупційний центр, передають Патріоти України.

Жінка, яка отримала вирок суду, — Олена Петренко. Вона народилася у Харкові, жила в Луганську, а потім переїхала до Чугуєва. Раніше не була судима, ніде не працює. За матеріалами справи, 3 січня 2023 року ввечері Петренко за допомогою телефону своєї подруги Xiaomi Redmi 10C, яка є користувачем соцмережі TikTok, вийшла у прямий ефір та почала розповідати про Путіна.

"...діючи умисно, в умовах воєнного стану, що, відповідно до Указу Президента України №64/2022 від 24.02.2022 діє на території України з 05 год. 30 хв. 24.02.2022, висловила до невизначеного кола осіб наступну промову: "Мне путин нравится... Я бы с ним замутила... Я за россию, россия-классная, а Украина-*уйня. ...я к путину хочу, хочу, чтоб путин приехал...", чим виразила підтримку рішень та дій держави-агресора рф", — сказано у рішенні суду.

Жінка отримала підозру за ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. При ухваленні рішення щодо поранення колаборантки суд узяв до уваги ступінь суспільної небезпеки вчиненого кримінального правопорушення. При цьому, обставиною, що пом'якшує покарання, визнав щире каяття колаборантки. Крім того, суд урахував наявність у неї малолітньої доньки.

"Беручи до уваги вказані обставини в їх сукупності, а також враховуючи дані про особу, її вік, стан здоров'я, сімейний стан, наявність на утриманні малолітньої дитини, доньки, суд вважає за можливе, призначити особі покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади, оскільки саме таке покарання, на думку суду, є справедливим, а також необхідним і достатнім для її виправлення та попередження вчинення нею нового злочину", — зазначили в суді.

Запобіжний захід колаборантці не обирали. Триває строк на апеляційне оскарження рішення.

Чи можуть окупанти захопити Харків: Командувач Нацгвардії озвучив прогноз

вівторок, 23 квітень 2024, 18:56

Командувач Нацгвардії Олександр Півненко розповів, чи дійсно окупаційна армія Росії може захопити Харків. За його словами, росіяни здатні діяти лише класично. Два-три напрямки відволікаючі й один -0 основний. Про це він розповів в інтерв’ю LIGA.net,...

ЗСУ посиляться: Більшість озброєнь із пакету США вже в Європі, що прискорить доставку в Україну

вівторок, 23 квітень 2024, 17:55

Більшість озброєнь із нового пакету допомоги США заздалегідь розміщено у Німеччині та Польщі. Завдяки цьому доставка до України буде прискорена, передають Патріоти України з посиланням на CNN. Джерело видання повідомило, що артилерійські снаряди будуть...