"Ми їх всюди дістанемо": Зеленський висловився про створення нової бази Чорноморського флоту РФ

Президент України Володимир Зеленський прокоментував повідомлення про те, що російський військовий флот більше не здатен оперувати в західній частині Чорного моря та поступово втікає з Криму. За його словами, - це "історичне досягнення", передають Патріоти України.

Глава держави зазначив, що нещодавно російський керівник був змушений заявити про створення нової бази Чорноморського флоту, точніше його залишків, на окупованій території Грузії, тобто в південно-східній частині моря, максимально далеко від українських ракет і дронів.

"Але ми їх всюди дістанемо", - заявив президент.

Нагадаємо, У ГУР підтвердили, що частину кораблів окупанти перемістили до Новоросійська. Попри це, тамтешній невеликий порт не здатний розмістити всі кораблі Чорноморського флоту РФ. Тому у Кремлі вирішили використати для цього окуповану територію Грузії.

Тим часом окупаційна "влада" у Криму розосереджує корабельний склад ЧФ у Севастополі, рятуючись від нових атак України. Утім, за словами експертів, Чорноморський флот РФ, навіть після низки завданих пошкоджень, зможе обстрілювати українські міста.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...