Ми не платили і не цензурували: Мендель заявила, що навколо інтерв'ю Зеленського для The Guardian забагато "фейків"

8 березня Офіс президента України опублікував українську версію інтерв'ю. Воно дещо відрізнялось від англомовної статті, зокрема була відсутня ремарка, що вішати олігархів - це жарт.

Речниця українського президента Юлія Мендель заявила, що вихід статті про Зеленського та обкладинки в журналі The Guardian «супроводжувався великою кількістю дезінформації в онлайн-просторі». Про це вона написала у Facebook, передають Патріоти України.

Так, вона повідомила, що про інтерв'ю президента поширили фейк, ніби воно було проплачене. «Сказати, що обкладинку The Guardian проплатили, може лише той, хто звик, що журналістику проплачують. Офіс президента цінує якісну журналістику та свободу слова. Я роками працювала з іноземними виданнями. Проплатити обкладинку та статтю в The Guardian неможливо. Як неможливо й перевірити статтю перед публікацією», - написала Юлія Мендель.

Також вона зазначила, що стаття справді вийшла і в онлайн-версії видання, і в друкованому журналі, хоча хтось, імовірно, вважав інакше. «Фейк, що Офіс президента «цензурує» матеріали західних журналістів. Стаття в The Guardian – не оригінал інтерв’ю. Це повноцінний журналістський матеріал, написаний на основі вражень, особистої думки репортерів, з додаванням фактів із минулого Володимира Зеленського, аналітики його політичного життя, опису важливих подій. Матеріал і написаний у формі статті, а не запитань-відповідей, як це відбувається під час інтерв’ю. Заради ознайомлення аудиторії не лише з враженнями журналістів, а й із самим інтерв’ю Офіс президента надав увесь текст – із запитаннями та відповідями. Це і є сухий оригінал, без інших інформаційних нашарувань», - додала речниця президента.

Також Мендель зазначила, що досі жоден український президент не з’являвся на таких обкладинках, як Time чи The Guardian, не мав статей-портретів у The New Yorker. Вона також стверджує, що стаття отримала багато позитивних відгуків від міжнародної аудиторії.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

Пускав ракети по Україні: Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ - носій ракет Х-22

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:59

Повітряні сили ЗСУ та Головне управління розвідки МОУ знищили російський дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 - носій крилатих ракет Х-22, заявив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram, передають Патріоти України....