"Ми сидимо другі, охороняємо перших. Позаду нас ще лінія. Втекти нереально": Окупант розповів, як охороняє зеків, що воюють в Україні (аудіо)

Кремлівський режим використовує мобілізованих росіян для охорони в’язнів, що воюють в Україні на передньому краї зони бойових дій. Про це свідчить аудіоперехоплення телефонної розмови одного з окупантів, оприлюднене у четвер, 27 жовтня, Головним управлінням розвідки Міністерства оборони, передають Патріоти України.

«У нас зеків привезли. З в’язниці. Ну, їх кудись завели вперед-вперед. А ми сидимо як загородзагін, бл*. Якщо хтось назад побіжить, замочимо… Тобто ми сидимо другі, охороняємо перших. Позаду нас ще лінія. Туди також не повернешся. Тобто втекти нереально — свої пристрелять», — розповів він своїй дружині.

При цьому, за словами російського загарбника, офіційно його в Україну нібито ще навіть не відправляли. «Телефонували до цього комітету кінченого. Нас, кажуть, в Україні нема, уявляєш? Ми на навчанні… Ігорьок, от теж… Йому мама сумку хоче зібрати з речами. Він каже: Куди її везти? Нас нема…», — поскаржився він на стан справ в армії РФ.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...