Мирний план Пекіну може змусити Москву задкувати: США виступають за те, щоб Зеленський і Сі Цзіньпін поспілкувалися напряму, - Салліван

Візит Сі Цзіньпіна до Путіна подія неординарна. Очікуються якісь карколомні події. А запланована після переговорів у москві телефонна розмова лідера КНР з Зеленським вселяє обережний оптимізм щодо просування до миру, а не озброєння росії Піднебесною

Сполучені Штати вважають, що потенційна розмова Президента України Володимира Зеленського й лідера КНР Сі Цзіньпіня дасть змогу краще ознайомити Китай з українською точкою зору щодо розв’язаної Путіним війни. Про це заявив у понеділок під час пресбрифінгу радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван.

"Ми заохочували президента Сі поспілкуватися з президентом Зеленським, бо вважаємо, що КНР і особисто президент Сі мають напряму почути українську точку зору, а не лише російське бачення цього питання", - зауважив радник Байдена.

Він уточнив, що Сполучені Штати, фактично, виступали за те, щоб ця розмова відбулася, і робили це в публічній площині, а також у приватному порядку.

Водночас, Салліван поінформував, що адміністрація США в понеділок зв’язувалася з українськими колегами. За його словами, в Києві наразі не отримали жодного офіційного підтвердження про телефонний дзвінок з Китаю.

У цьому контексті представник Білого дому висловив сподівання, що контакт відбудеться, і підхід КНР в питанні війни рф проти України буде більш збалансованим.

"Ми сподіваємося, що це й надалі утримуватиме їх (китайську сторону – ред.) від вибору щодо надання росії воєнної допомоги", - зауважив Салліван.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...