"На 30 л води додавала 2 баночки тушонки": "Тьотя Суп" розповіла, чим харчувалися люди на "Азовсталі"

35-річна Наталя Бабеуш понад два місяці під постійними обстрілами на заводі "Азовсталь" готувала оладки та супи для діток, що перебували там у бомбосховищі. За це жінку прозвали "тьотя Суп". У випуску "Сніданок з 1+1" Наталя розповіла, що весь цей час допомагало їй не опускати руки та чим займається зараз, після евакуації з Маріуполя, передають Патріоти України.

Аби відволікатись від частих обстрілів, жінка від перших днів просто на сходах бомбосховищах готувала сніданки і обіди: оладки з того, що було під рукою, і суп. "Я – "тьотя Суп", бо діти не запам’ятали, як мене звати, і я сказала: "Давайте я буду для вас тьотя Суп", - розповідає Наталя.

Жінка розповіла, як годувала 8 дітей та дорослих в бункері і які інгредієнти давала до своїх супів. "У нас були сухпайки, де були консерви: банка тушонки, банка гречаної каші з тушонкою і перлова каша теж з тушонкою. Щоб ви розуміли - на 30 літрів води я давала 2 бляшані баночки тушонки. Це був суп "ні про що", але всі їли, бо просто не було що їсти", - розповіла жінка.

Часто одну порцію доводилося ділити на п'ятьох, каже Наталя. Зараз жінка перебуває на заході України. Після евакуації з "Азовсталі" вона створила спільноту у Viber, де ділиться важливою інформацією з людьми, яким довелось пережити окупацію.

"Я створила цю спільноту, щоб люди, які перебували в бункерах, отримували інформацію щодо допомоги. Зараз в основному я цим займаюсь разом з чоловіком. Бо людина, яка пережила таке, вона не знає, що їй робити, куди їй іти, як їй відновити документи і як їх подати на допомогу", - розповідає Наталія.

Жінка не може без сліз згадувати пережите і мріє, аби закінчилася війна і щоб не було голоду. Також Наталя хоче написати невеличкий посібник з виживання, який би могла носити із собою кожна людина.

Джерело: ТСН.ua

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...