"На карту може бути поставлена сама цивілізація": Маск закликав пожертвувати цілісністю України заради уникнення Третьої світової війни

Американський мільярдер та винахідник Ілон Маск відзначився черговою скандальною заявою про російсько-українську війну. На його думку, Сполучені Штати мають налагодити відносини із державою-терористом Росією, а також схилити Україну до припинення вогню. Маск вважає, що таким чином вдасться уникнути Третьої світової війни. Про це він заявив під час дискусії Spaces у соцмережі X, раніше відомій як Twitter, передають Патріоти України.

Мільярдер заявив, що регіональні конфлікти швидко перетворюються на глобальні, тому "на карту може бути поставлена сама цивілізація". На його думку, пріоритетом політики США має бути "запобігання Третій світовій війні".

Ба більше, мільярдер видав, що нібито політика США "примушує" Росію вступати в союз із Іраном та Китаєм. При цьому він додав, що альянс Росії, Китаю та Ірану може перемогти Захід у глобальному протистоянні.

Також Маск вкотре висловився про російсько-українську війну. Винахідник назвав агресію проти нашої країни "безнадійною ситуацією". Тому, на думку Маска, Сполучені Штати мають "знайти шлях до миру в Україні та відновити нормальні відносини з Росією".

Під час дискусії він називав тимчасово окуповані території України "російськомовними районами, де немає антиросійських повстанців". Таким чином, мільярдер натякнув, що Україна нібито має відмовитися від своїх територій заради припинення вогню. Маск переконаний, що тимчасово окуповані території України нібито хочуть бути російськими.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...