На Харківщині спіймали чергового колаборанта: Годував окупантів та здавав їм військових та заможних сусідів

30-річному раніше судимому чоловікові повідомили про підозру за фактом пособництва Росії. За даними слідства, під час окупації села Гороховатка (колишній Борівський, укрупнений Ізюмський район) місцевий мешканець обрав для себе шлях співпраці з ворогами. Так, чоловік надавав російським військовослужбовцям відомості про особливості села для орієнтування та злагодженості дій російської армії на місцевості. Щоб окупанти почували себе безтурботно, підозрюваний систематично привозив їм продукти харчування, інформують Патріоти України.

"Чоловік також передавав інформацію про будинки заможних місцевих мешканців для їхнього подальшого пограбування російськими військовослужбовцями. Крім того, підозрюваний, на вимогу представників країни-агресора, зібрав та надав їм адреси місць проживання військовослужбовців ЗСУ, членів територіальної оборони, проукраїнськи налаштованих мешканців села і старости Гороховатського старостату Борівської селищної ради, щоб окупанти забрали у нього ключі від приміщення старостату задля заволодіння комп’ютерною технікою", — розповіли у прокуратурі.

Правоохоронці викрили пособника окупантів у селі Гороховатка. Наразі підозрюваний за ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору) перебуває під вартою.

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...