На Херсонщині роту мобілізованих росіян розбили за три дні: із 100 осіб вижили лише 8, - ЗМІ

На Херсонщині українські захисники завдали розгромних втрат окупантам, ліквідувавши майже цілу роту мобілізованих. Зі 100 осіб залишилося лише 8, передають Патріоти України.

Про це повідомляє "24 канал" із посиланням на джерела в українських спецслужбах. Знищувати мобілізованих почали ще 23 вересня – лише через два дні після офіційного оголошення мобілізації в РФ.

Так, для посилення оборони правобережжя на одну з дільниць командування перекинуло роту зі 100 мобілізованих. Усі вони отримали виклики до військкоматів на 23 вересня, а вже 25 – опинилися в Україні. Їх відправили на передову та сказали "тримати кожен метр землі". Але при цьому залишили 50 сухпайків, маленький запас води та по 3 магазини з патронами на кожного.

Ні підкріплення, ні їжа так і не приїхали. Вже в перші години після приїзду на фронт підрозділ ворога зазнав втрат: п'ятьох чоловіків убило снарядом, а ще трьох – поранило. Евакуювати поранених ніхто не приїхав, і вояки помирали кілька днів.

27 вересня зі 100 "мобіків" залишилося лише 40, а 28 вересня – кількість окупантів скоротилася до 8. Вони втекли до найближчих лісосмуг і довго ховалися в "сірій зоні". Іноді вояки поверталися на місце дислокації, очікуючи, що хтось приїде їх рятувати. Однак про них "забули".

Як зазначили у спецслужбах, російські командири не могли не знати про те, що сталося з ротою, адже над тими, хто вижив, постійно літав їхній безпілотник. Проте на допомогу загарбникам нікого не відправили.

Майже через 10 діб "мобіки" вирішили йти у бік позицій Збройних сил України, щоб здатися в полон і нарешті отримати хоч якусь їжу.

"Жорстоке та безжальне пекло. Слабким там не вижити": Оператори показали відео із розбомблених Кринків на лівому березі Херсонщини

середа, 24 квітень 2024, 16:56

Подружжя фотографів Костянтин і Влада Ліберови опублікували відео знищеного села Кринки на лівому березі Херсонської області, де тримають плацдарм українські військові, передають Патріоти України. Дослівно: "Кринки. Село на півдні України, лівий берег...

Пекельна картина: ЗСУ показали тіла окупантів біля Часового Яру, які померли за Путіна (відео)

середа, 24 квітень 2024, 16:45

Армія РФ безперервно намагається штурмувати Часів Яр. Так, ЗСУ показали околиці міста, засипані тілами солдатів армії РФ. Про це пише журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України. "Українські військовослужбовці гидливо обходять трупи, знімаючи ...