На Кубані розрослося кладовище найманців ПВК "Вагнер" - їхні могили відрізняють дві деталі (фото, відео)

У Росії з кожним днем путінської "спецоперації" проти України зростає кладовище окупантів із приватної військової компанії "Вагнер" на Кубані. Переважно усі ці наймані вбивці поплатилися життям за вторгнення на українську землю, передають Патріоти України.

Поховання розташовані у Краснодарському краї країни-агресора. Про це повідомляє російський Tеlegram-канал SOTA, публікуючи підтверджуючі кадри

"На кладовищі ПВК "Вагнер" у кубанській станиці Бакинська – поповнення могил найманців, убитих на війні з Україною. Їхня характерна відмінність – відсутність фотографій і вінок із жовтою п'ятикутною зіркою в центрі", – йдеться в повідомленні.На могилах "вагнерівців" встановлені таблички з ім'ям, датою народження та смерті.

За останніми видно, що всі вони вирушили на той світ завдяки участі в путінській "СВО".Зауважимо, що 21 грудня російські пабліки вперше опублікували відео масового поховання загиблих найманців ПВК "Вагнер", розташованого у станиці Бакинській за 40 кілометрів від Краснодара.Інформацію про наявність поховань "вагнерівців" офіційно підтвердив засновник компанії "кухар Путіна" Євген Пригожин.

Він зазначив, що ділянку на цвинтарі для розміщення могил їм виділила влада регіону."На ньому розташовані могили тих, хто з різних причин написав у своїй заяві, що у разі загибелі він хоче бути похований поблизу каплиці "Вагнера" у Гарячому Ключі. Та оскільки біля самої каплиці місця для поховання відсутні, то за підтримки адміністрації Краснодарського краю був виділено ділянку в станиці Бакинська", – прокоментував Пригожин.

РосЗМІ заявили, нібито в серпні 2022-го цього кладовища ще не було, воно з'явилося у вересні й на грудень там було поховано лише 58 осіб."Доглядач підтвердив активістам, що на кладовищі ховають убитих на війні в Україні чоловіків, які народилися з 1962 по 1997 рік, і лише на один день цього тижня там було призначено сім похоронів", – писали журналісти.

Але опубліковані їхніми колегами із SOTA знімки та відео підтверджують, що могил "вагнерівців" на Кубані незліченна кількість, і поховання "датовані" 2022 роком – у період після вторгнення військ РФ в Україну 24 лютого й аж до грудня 2022-го. І очевидно, що сотні, якщо не тисячі могил найманців на такому кладовищі – це ще не межа.

Ці люди ніяк не можуть зупинитися: МВС РФ оголосило в розшук командувача Сухопутних військ ЗСУ

субота, 4 травень 2024, 18:52

Міністерство внутрішніх справ Російської Федерації оголосило в розшук командувача Сухопутних військ Збройних сил України Олександра Павлюка. Про це у суботу, 4 травня, повідомляють пропагандистські агентства РИА Новости і ТАСС, передають Патріоти Украї...

Окупанти кілька разів атакували Харківський район, є загиблий і постраждалі

субота, 4 травень 2024, 18:29

Приблизно о 15.30 4 травня окупанти вдарили по селу Слобожанське Харківського району. Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов заявив у Telegram, передають Патріоти України. "Унаслідок обстрілу горів будинок та господарчі споруди. Загинув 49-річний...