На розгляді ще звинувачення у розкраданні банку та вбивствах: Екс-нардепа з обойми Тимошенко-Януковича засудили до семи років ув'язнення

Екс-нардепа Шепелєва засудили до 7 років в'язниці

Деснянський районний суд Києва виніс вирок колишньому народному депутату Олександру Шепелєву. чоловіка засудили до семи років в'язниці за втечу з України, перебуваючи під арештом, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК-Україна.

Зазначимо, Шепелєв в 2013 році був затриманий в Угорщині, українські правоохоронні органи підозрювали його в причетності до низки злочинів. У 2014 році його видали Україні, суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту, однак йому вдалося втекти з лікарні швидкої допомоги і залишити країну.

Деснянський суд визнав його винним у втечі 6 липня 2014 року, а також у наданні хабара співробітникам органу Пенітенціарної служби України за створення умов для втечі. Колишній нардеп засуджений до покарання у вигляді 7 років позбавлення волі зі штрафом у розмірі 8500 гривень і конфіскацією майна.

Станом на сьогодні, українські суди розглядають відносно Шепелєва ще кілька кримінальних проваджень. Крім справи про розкрадання грошей "Родовід Банку", його звинувачують в організації вбивства банкіра Сергія Кириченка в 2003 році в Донецьку; замовленні вбивства віце-президента "Родовід Банку" Сергія Дядечка і полковника МВС Романа Єрохіна у 2006 році.

Нагадаємо, Шепелєв був затриманий в Україні в лютому 2018 року співробітниками СБУ; в Генеральній прокуратурі заявляли, що при ньому було посвідчення працівника так званого "міністерства державної безпеки Донецької народної республіки".

Також повідомлялося, що він повернувся до України у зв'язку з тим, що його оголосили в розшук у Російській Федерації, де він переховувався від українського слідства; в Росії його підозрювали в тому, що він дав хабар посадовій особі.

Шепелєв вперше став нардепом у 2006 році, потрапивши до парламента за списком Блоку Юлії Тимошенко. На той час очолював благодійну організацію в Донецьку. На позачергових виборах у 2007 році також пройшов до Ради від БЮТ.

У 2010 році був виключений з фракції БЮТ і перейшов до фракції Партії регіонів, звідки пізніше вийшов. У 2012 році спробував пройти до Ради по мажоритарному округу, але програв вибори. Вважається близьким соратником бізнесмена Юрія Іванющенка.

Але радіти поки що зарано: У Хорватії на виборах перемогла проукраїнська партія

четвер, 18 квітень 2024, 19:14

У Хорватії партія проукраїнського прем’єр-міністра Андрея Пленковича "Хорватський демократичний союз" перемогла на дострокових парламентських виборах, але не набрала абсолютної більшості, і тепер муситиме домовлятися про коаліцію, передають Патріоти Ук...

Цинізму не позичати: У прикордонні Чернігівщини окупанти атакували водія автомобіля, який привіз хліб у магазин

четвер, 18 квітень 2024, 18:56

Вдень 18 квітня російські терористи обстріляли водія автомобіля, який привіз хліб у магазин. Внаслідок воєнного злочину чоловік 1994 року народження отримав контузію. Війська РФ вдарили по цивільному транспортному засобу в Новгород-Сіверському районі. ...