На США духу не вистачає? Китай погрожує Австралії через вимогу розслідувати причину пандемії COVID-19

За словами посла Китаю в Австралії Цзінь, подібні зусилля небезпечні і можуть спонукати громадян Китаю не купувати австралійський експорт і не їздити в країну в якості туристів.

Посол Китаю в Австралії заявив, що австралійці можуть зіткнутися з економічними наслідками, якщо не припинять вимагати незалежного розслідування COVID-19. Про це повідомляють Sky News Australia, передають Патріоти України.

За словами посла Китаю в Австралії Цзінь, подібні зусилля небезпечні і можуть спонукати громадян Китаю не купувати австралійський експорт і не їздити в країну в якості туристів. Незважаючи на це, австралійський уряд не збирається відмовлятися від свого наміру провести незалежне розслідування, а очільник МЗС Австралії Меріс Пейн розкритикувала позицію Китаю.

"Австралія зробила принциповий заклик до незалежного розслідування спалаху COVID-19, безпрецедентної глобальної кризи з серйозними наслідками для здоров'я, економіки і суспільства. Ми відкидаємо будь-які припущення про те, що економічний примус є належною відповіддю на заклик до подібного розслідування, коли нам необхідна глобальна співпраця ", - заявила міністр.

Посол Китаю назвав дії Австралії "політичною кампанією" та заявив, що вона діє разом із США. "Це свого роду потурання твердженнями, які роблять деякі сили в Вашингтоні. Протягом певного періоду часу деякі люди намагаються звинуватити Китай в своїх проблемах та відволікають увагу. Так що ж робить австралійська сторона? Така вимога є свого роду об'єднанням з цими силами в Вашингтоні і початком свого роду політичної кампанії проти Китаю ", - заявив Цзінь.

Як повідомляють Reuters, посол Пекіна в Австралії Чен Цзінь заявив у понеділок, 27 квітня, що Китай може перестати імпортувати австралійську сільгосппродукцію на тлі зазначених подій. На частку Китаю припадає 26% загального торговельного обороту Австралії ($ 235 млрд в 2018/19 МР), і він є найбільшим ринком для австралійського експорту, такого як вугілля, залізна руда, вино, яловичина.

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....