На суші вже отримали переконливі результати: Французи планують випробувати потужний бойовий лазер у морі (відео)

Французькі військові протестують лазерну систему HELMA-P для протидії безпілотникам в морі. Як повідомили ВМС Франції, це станеться наступного року, передають Патріоти України.

Військові вважають основною перевагою лазерної зброї її практично необмежений боєзапас: випромінююча установка стріляє до тих пір, поки не перестає отримувати енергію від джерела живлення. До того ж, лазерний постріл повинен коштувати в кілька разів дешевше, ніж артилерійський.

Розробкою бойових лазерів сьогодні займаються кілька компаній. Наприклад, ізраїльська компанія Elbit Systems створює авіаційний лазер для боротьби з безпілотниками, а американська Lockheed Martin - 300-кіловатний зенітний лазер для захисту об'єктів від вогню із закритих позицій.

Компанії CILAS і Ariane Group приступили до створення HELMA-P в 2017 році. Це система з турелі з набором оптичних сенсорів і бойового лазера потужністю два кіловати. Вона може вражати цілі на відстані одного кілометра. Випробування HELMA-P почалися в 2020, і результати були кращими, ніж очікувалося. Французькі військові сподіваються отримати систему в експлуатацію до 2024 року, коли в Парижі буде проходити Олімпіада. Випробували HELMA-P поки тільки на землі.

Військово-морські сили Франції планують протестувати лазерну систему в морі в наступному році. На який саме корабель її встановлять, поки невідомо. CILAS каже, що в результаті її хочуть встановити на фрегати. Крім боротьби з безпілотниками, французькі військові спробують використовувати HELMA-P для створення перешкод оптичним засобам і знищення антен.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...