"На території ЗАЕС близько 500 російських солдатів і вибухівка": В Енергоатомі попередили про велику небезпеку

На територію Запорізької атомної електростанції зайшли близько 500 російських солдатів. Сама ж станція під контролем України. Про це заявив очільник ДП "НАЕК "Енергоатом" Петро Котін у медіацентрі Україна - Укрінформ, передають Патріоти України.

Він уточнив, що ворожі війська перебувають безпосередньо на самому об’єкті, "попередньо їх там близько 500 солдатів та велика кількість техніки та вибухівки. Це створює небезпечні умови для її роботи". "Ми продовжуємо контролювати роботу станції. Весь персонал виконує наші команди та енергоблоки продовжують видавати в енергосистеми України електрику. Весь персонал працює під великим тиском загарбників", - заявив Котін.

Котін нагадав про факти знущання загарбників над персоналом, є факти й викрадення людей: "Близько тижня тому росіяни окупанти розстріляли одного з працівників цієї станції прямо вдома. Його вдалося врятувати, лікарі борються за його життя".

За словами Котіна, така ситуація склалася вперше в історії України – коли загарбник не лише захопив станцію, але й гатив з важкого озброєння по інфраструктурі. Це факти ядерного тероризму. "Щоб забезпечити безпеку Україні та всьому світові, необхідно звільнити Запорізьку атомну станцію від російських загарбників", - наголосив Котін.

"Ми кров'ю довели свій професіоналізм та рішучість": "Азову" продовжують не надавати зброю від США

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:45

Командир 12-ї бригади спецпризначення "Азов" Денис Прокопенко "Редіс" повідомив про відхилення петиції щодо розблокування надання зброї та допомоги бригаді з боку США. Про це Прокопенко написав у Мережі 3 травня, передають Патріоти України. "Редіс" заз...

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...