"На влучання не розраховують": Експерт назвав дві причини ударів дронів по Україні

Росія використовує для ударів по Україні іранські дрони-камікадзе Shahed, щоб перевантажити протиповітряну оборону і залякати українців. На влучання безпілотника в ціль окупанти навіть не розраховують. Про це розповів військовий експерт Олександр Мусієнко під час всеукраїнського телемарафону, який транслює Youtube-каналі ТСН. Він відзначив, що зараз атаки стали частішими, передають Патріоти України.

"Ми бачимо тенденцію, що ворог став активніше використовувати безпілотники. У них вочевидь є налагоджений канал постачання або вони домовились про їх виробництво - можливо, не тільки в Росії, як домовлялись з Іраном, а й безпосередньо на території Ірану", - вважає Мусієнко.

Водночас, на думку експерта, масовані атаки безпілотників розраховані не на те, щоб Shahed долетіли до своєї цілі, а щоб змусити українську ППО витрачати свої запаси ракет.

"І по-друге - щоб робити психологічний тиск. Ми не боїмося, люди вже звикли до цього, але все одно вони б'ють на психологію тим, що в темну пору доби людям не дають нормально виспатись. Ось в цьому зараз тактика. Мені здається, що вони не розраховують на якесь влучання, якщо 1-2 влучать, а розраховують саме на ці два аспекти", - каже він.

Мусієнко також пояснив, чому армія Росії під час нічних ударів по Україні використовує переважно іранські дрони-камікадзе Shahed, а вдень частіше б'є крилатими ракетами. "По-перше, принципи прицілювання ракети Х-101 передбачають, що це краще робити вдень, у світлу пору доби. Звернуть увагу, за час повномасштабного вторгнення Х-101 практично жодного разу не були в темну пору доби використані. А Shahed вночі, тому що їх візуально важче побачити", - пояснив Мусієнко.

Українське небо закриватимуть комплексно? Обіцяні союзниками системи Patriot прибудуть одночасно з винищувачами F-16

субота, 4 травень 2024, 9:14

Німеччина зможе передати Україні зенітний ракетний комплекс Patriot не раніше кінця червня. Це постачання може збігтися за часом із передачею ЗСУ винищувачів F-16 від партнерів. Також близько 70 українських військових вже після Великодня розпочнуть шес...

"Той, хто каже, що війна має бути заморожена, ніколи не дивився на карту": Генерал Годжес вказав на головну проблему

субота, 4 травень 2024, 8:58

Україна не повинна погоджуватись на заморожування війни, оскільки для країни-агресора Росії це буде лише додатковим часом на підготовку наступного кроку. Москва вже неодноразово показувала, що не збирається дотримуватись жодних укладених угод. Таку дум...