На Запоріжжі запахло "жестом доброї волі": Арестович розповів про ситуацію на південному фронті

Російське керівництво усвідомило, що чекає їх війська в Запорізькій області. Розуміючи, що розгрому не уникнути, вони наважуються на втечу, намагаючись отримати хоч якісь "успіхи", передають Патріоти України.

Як розповів радник Офісу президента України Олексій Арестович у бесіді з російським правозахисником Марком Фейгіним, виведення російських військ із Запорізької АЕС - це "солодкі розмови про черговий "жест доброї волі".

Арестович пояснив, що місто Енергодар, в якому розміщена ЗАЕС, знаходиться навпроти Нікополя - трохи лівіше того місця, де російські війська дуже очікують удару ЗСУ. За його словами, при наступі українських військ на Мелітополь, Енергодар залишиться в глибокому й абсолютно безнадійному тилу, а російські війська опиняться без постачання і в повному оточенні.

"Нам там навіть воювати не треба: ми підійшли, оточили, почекали, поки вони там зд*хнуть і забрали Запорізьку АЕС тепленькою і без єдиного пошкодження. Вони це знають. Тому всі розмови - не жест доброї волі, а це їхні заходи із відчайдушних спроб забезпечити оборону півдня і зробити так, щоб частина їх сил і засобів не потрапили в пастку, в тому числі й в Енергодарі", - говорить Арестович.

Тому росіяни розуміють, що їм треба відводити сили з ЗАЕС. "А якщо треба відводити, то чому б і не сторгуватися. Було б дуже наївно з боку України щось там обміняти на Енергодар, якщо він і так потрапить нам в руки, як перестиглий плід при активному русі ЗСУ на південь. Хіба що темпи підганяють, терміни.... Можливо", - зазначив Арестович, додавши, що він абсолютно спокійний за долю Енергодара. - "Якщо логіка війни буде такою, як вони (російські війська - ред.) вибудовують лінію оборони, то Енергодар сам прийде нам в руки: можна особливо не боятися і не обмінюватися".

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...