Надії Путіна на зиму не виправдалися, найгірша енергетична криза позаду, - Financial Times

Трейдер П'єр Андюран заявив, що президент РФ Володимир Путін програв енергетичну війну. Надії диктатора на те, що Європа взимку замерзне без російського газу, не виправдалися. Про це Андюран сказав в інтерв'ю Financial Times. Він наголосив, що на даний момент найгірша енергетична криза вже позаду, передають Патріоти України.

Спеціаліст вважає, що минулорічний стрибок цін на блакитне паливо до рекордних рівнів навряд чи повториться, оскільки Європа швидко вчиться у жити без російського газу.

Після того, як Європа різко скоротила експорт російського газу у відповідь агресію РФ проти України, вже в серпні ціна мегават-години перевищила 300 євро, що більш ніж у 10 разів більше за звичну вартість. Але в останні місяці ціна знову впала приблизно до 50 євро/МВт-год. Ця цифра все ще є високою, але вже набагато більш прийнятною для європейських економік.

"Дуже високі ціни на природний газ і електроенергію в Європі були надзвичайно поганим явищем для світової економіки, але тепер вони повернулися до більш розумного рівня. Якщо ціни на газ залишаться такими, буде набагато менше хвилювань щодо інфляції та зростання процентних ставок. Більше немає страху перед енергетичною кризою", – наголосив Андюран.

Голова Andurand Capital додав, що ставка Путіна на енергетичну кризу в Європі була великим прорахунком з його боку. Так само російський диктатор помилково вважав, що Україна не зможе дати відсіч РФ, а Захід – обʼєднатися.

"Росія назавжди втратила свого найбільшого клієнта, і знадобиться принаймні десять років, щоб провести достатньо трубопроводів, аби перенаправити ці продажі газу в Азію. Коли Росія зможе продавати газ лише Китаю, Пекін зможе визначати ціну", – прогнозує трейдер.

Боєприпаси для України: В Чехії відповіли, скільки наразі зібрано коштів на снаряди для ЗСУ і скільки ще прагнуть зібрати цьогоріч

середа, 8 травень 2024, 4:15

До ініціативи Чехії щодо снарядів приєднались вже два десятки країн з Європейського союзу й НАТО. Кошти на близько 500 тисяч артилерійських снарядів для України вже зібрані нині в межах чеської ініціативи. Про це розповів міністр закордонних справ Чехі...

Завітали в гості ATACMS: В окупованому Луганську грандіозна пожежа (відео)

середа, 8 травень 2024, 1:45

Увечері у вівторок, 7 травня серія вибухів пролунала в окупованому Луганську. За попередніми даними там спалахнула нафтобаза. Про це повідомляють у соцмережах та росЗМІ із посиланням на окупаційну владу. . "Декілька вибухів пролунало в Луганську. У мі...