"Нам начебто орден за Лиман дадуть. За те, що ми оборонялися ж": Окупант похвалився матері, що отримає нагороду за "героїчну втечу" (аудіо)

Окупанти, які брали участь у боях у Лимані на Донеччині, чекають на ордени від російської влади. У розмові з матір'ю один з них розповів, що після втечі з цього населеного пункту в Росії їх вважають "героями". Перехоплену бесіду загарбника 18 жовтня оприлюднило Головне управління розвідки Міністерства оборони України. У ній військовий РФ поскаржився, що його підрозділ щодня зазнає втрат на фронті, передають Патріоти України.

Він також розповів, що командування надіслало їм підмогу у вигляді 3 тисяч мобілізованих ув'язнених – їх кинули на передову. "Але стріляють кожного дня, мам, міни розриваються", – поскаржився загарбник.

При цьому він пообіцяв матері повернутися живим і заявив, що його, ймовірно, нагородять орденом за втечу з Лимана: "Обов'язково приїду живий, звичайно, мам. Чуєш, нам начебто орден за Лиман дадуть. Те, що ми оборонялися ж, там взагалі кажуть у Росії, що нас героями вважають – герої Лимана. Ну от у Лимані нас було 300 десь осіб, а їх там 4 тисячі, і ось евакуювали нас".

"Іноді ворог може здійснювати дії": Ворожі ДРГ намагаються проникнути на Харківщину - чи є загроза для Харкова

четвер, 2 травень 2024, 14:49

Упродовж минулого тижня були зафіксовані спроби прориву російських диверсійно-розвідувальних груп до Харківської області. Втім, навряд чи це становить загрозу для самого Харкова. Про це в телемарафоні повідомив речник Нацгвардії Руслан Музичук, передаю...

Під прицілом: Американський генерал пояснив, що стане першочерговими цілями для ATACMS

четвер, 2 травень 2024, 14:38

Надані союзниками ракети Atacms допоможуть ЗСУ завдавати точних ударів по російських штабах, логістиці та артилерії ворога на лінії фронту та в Криму. Український Генштаб також знайде найкращі цілі для літаків F-16. Про це розповів колишній командувач ...