"Наш обов'язок - чистити всю російську агентуру": Данілов відреагував на скандальні дописи Ломаченка

Секретар Ради національної безпеки (РНБО) України Олексій Данілов прокоментував скандальні публікації в Instagram колишнього чемпіона світу в трьох вагових категоріях Василя Ломаченка, які містять відео проповіді митрополита УПЦ Московського патріархату Лонгіна, де той звинувачує нашу країну в "розв'язанні війни проти бога та церкви", передають Патріоти України.

За словами Данілова, така поведінка боксера є неприпустимою під час війни з російськими окупантами. Він зазначив, що наразі наша держава веде боротьбу не з церквою, а з тими громадянами, які підтримують країну-агресорку.

"Якби менше згадували такі прізвища, все б взагалі було спокійно і тихо. Можливо, ця людина (Ломаченко – прим.) ходить до церкви. Я хочу сказати, що ми з церквою не боремося. Ми боремося з тими громадянами, які підтримують РФ, які мають наразі 111-ту статтю – за державну зраду.

Ходіть, будь ласка, куди завгодно, моліться якому завгодно богу. Нам байдуже, людина в рясі, в костюмі Brioni або в спортивному костюмі, але якщо вона буде підтримувати Росію, буде відкрито виступати з цим, у такої людини будуть клопоти з нашою країною. Це неприпустимо під час війни, і всім потрібно зрозуміти, що це наш обов'язок – чистити, чистити і чистити всю російську агентуру з наших територій.

Ще раз наголошую: з жодною церквою ми не воюємо. У нас немає такого завдання – з кимось воювати. Я маю на увазі інституції, організації і так далі. Але якщо ті чи інші люди причетні до підтримки країни-агресорки, мають з нею контакти, то нехай скажуть про це вголос, зберуть свої речі і вирушать на Росію – що їм тоді тут робити?" – заявив Данілов в ефірі 24 Каналу.

Чи бути депортації? Як вплине рішення з припиненням видачі паспортів на біженців у Німеччині - влада дала категоричну відповідь

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:05

У Німеччині відреагували на рішення про припинення видачі паспортів українським чоловікам призовного віку за кордоном та призупинення надання їм консульських послуг. Там зазначили, що у ФРН українці чоловічої статі мають однаковий з жінками статус захи...

На скільки Україні вистачить допомоги від США: Салліван виступив із заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:45

Конгрес США врешті-решт схвалив допомогу Україні. Анонсованого пакета має вистачити до кінця цього року. Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передають Патріоти України. "Ресурси, які у США є на цю мить, доз...