Наші втрати в рази менші за російські, але вони все одно великі, - Арестович

Ситуація на фронті вкрай напружена – окупанти з усіх сил намагаються здійснити прорив оборони наших захисників. Подекуди, у росіян вдається просуватись, але не на великі ділянки. Про це у ефірі 24 каналу заявив радник голови Офісу президента Олексій Арестович, передають Патріоти України.

Він також додав, що сили ЗСУ та ворога, на жаль, нерівні, саме тому українське військо зазнає втрат попри професіоналізм. На усіх точках зіткнення, українська армія грамотно та професійно влучає у позиції ворога, говорить Арестович.

"Ми знищуємо командні пункти, точки із паливом та зброєю – це не дає їм рухатись далі та вимагає перегрупування. Наша авіація та артилерія впевнено "виносить" їх позиції, таким чином вони не можуть перейти у впевнений наступ", – додає радник Єрмака.

Наступ окупантів

Арестович пояснює, що Росія справді завела на Ізюмський напрямок 22 батальйоно-тактичні групи, але там склад заповнений на 40-60% і настрої всередині аж ніяк не геройські.

"Наша ж сьогоднішня проблема – на одну нашу гармату припадає п'ять російських. Це тому окупантам вдається потрохи нас витискати. Але що це за "відтискання", росіяни за 29 діб активного наступу на Донбасі просунулись на 25 кілометрів із 250 запланованих. Ціною величезних втрат живої сили та техніки," – додає Олексій Арестович.

Втрати на війні

"Що ми можемо зараз почути: росіяни просуваються, ми несемо втрати. Наші втрати звісно в рази менші за російські, але вони все одно великі. З іншого боку бачимо, що ворог не здатен виконати навіть тактичні цілі", – розповідає радник голови ОП.

Оперативні та політичні цілі ми зараз взагалі не обговорюємо, бо їх виконання і близько не стоїть – це абсолютна примара, каже Арестович. За словами радника ОП, зараз росіяни використовують останні резерви і не в силах поповнити їх так, щоб третій чи четвертий ешелон був хоч якось наповнений.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...