Навчання можуть перейти в бій: Гуменюк попередила про активність кораблів РФ у морі

Начальник об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк розповіла, що причиною активності російських кораблів у Чорному морі можуть бути не тільки навчання. Не виключено, що Росія може вдатися до бойових дій, передають Патріоти України.

Речниця запевняє, що ситуація з російськими носіями ракет залишається досить сталою і контрольованою, Сили оборони відстежують активність ворожих кораблів, в тому числі підводних ракетоносіїв, які наразі перебувають на бойовому чергуванні. Як вона зауважила, зараз у військових триває своєрідний початковий період навчального року. Підрозділи Чорноморського флоту РФ також мають певні завдання з виконання, наприклад, обов'язкових навчальних вправ злагодження екіпажів.

"Тому їхня активність та перебування у відкритому морі може бути пов'язана і з тим, що вони відпрацьовують обов'язкову програму… Але розуміючи, що кожен з них споряджений бойовими ракетами, ми не можемо скидати з рахунку й ту загрозу, яку вони несуть. Будь-якої миті виконання навчальних завдань може перетворитися у виконання бойової роботи. Тому ми попереджаємо завжди про їх присутність, їх готовність і спорядженість", - наголосила Гуменюк.

Вона додала, що на чергуванні зараз перебувають підводні ракетоносії РФ, а в українській ППО є певні складнощі з виявленням пусків "Калібрів" з цих одиниць. У такому випадку Генеральний штаб ЗСУ рівень ракетної небезпеки оцінює як "надзвичайно високий" та акцентує на потребі оперативного реагування на сигнали повітряної тривоги.

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак, - Business Insider

понеділок, 20 травень 2024, 13:50

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак. Ця модель була наочно продемонстрована під час іранської атаки на Ізраїль у квітні. Про це пише видання Business Insider. Колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен зокрема висловив п...

Україна зробила Крим непридатним для російських військ: Годжес оцінив удари по півострову

понеділок, 20 травень 2024, 13:30

Сили Оборони України своїми ударами по військових об’єктах росіян в окупованому Криму роблять цю територію "непридатною" для ворога.Про це заявив колишній командувач військ США в Європі, генерал-лейтенант у відставці і військовий експерт Бен Годжес на ...