Навіщо РФ береже "Кинджали" і чому не обстрілює ними Україну зараз - пояснення ГУР

Російські окупаційні війська зараз не обстрілюють Україну гіперзвуковими ракетами "Кинджал" зокрема, через невелику кількість таких снарядів та проблеми з літаками-носіями - МіГ-31. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький в інтерв'ю "РБК-Україна", передають Патріоти України.

"По-перше, це новий вид озброєння. Є у них проблема з літаками-носіями - МіГ-31. Ми ж бачили інцидент, що стався в Білорусі - в одного з них спалахнув двигун. Крім того, "Кинджалів" у них не так вже й багато", - пояснив Скібіцький.

За його словами, зараз окупанти використовують "Кинджали" для демонстрації. Якщо війська РФ вичерпають запас, то їм "не буде чим лякати світ".

"Кинджали" вони зараз використовують для демонстрації та залякування, що у них є таке озброєння, яке ніхто не зможе збити. Відповідно, цим вони підтримують напругу у можливості застосування цієї зброї не лише проти нас, а й проти інших європейських країн”, – додав представник ГУР.

Він додав, що у РФ проблеми із поповненням ракетних запасів. "Загалом за нормативними документами від усього запасу ракет стратегічний запас має складати 30%. Але вони цей резерв уже пройшли з усіх видів ракет: з "Іскандерів", з "Калібрів", з Х-101, з Х-555. Тобто в них уже запасів менше ніж 30%. Це свідчить про те, що реально для них є проблемним питанням поповнення своїх запасів", – підсумував Скібіцький.

"Логістика запрацює саме в цей період": Коваленко розповів, як конкретно Україна може використати американську військову допомогу

середа, 24 квітень 2024, 8:30

Військовий експерт Олександр Коваленко заявив, що завдяки американській допомозі Київ зможе стабілізувати лінію оборони, а також почати формувати резерви для контрнаступальних дій. Хоча затримка її надання негативно позначилася на ситуації на фронті, н...

$260 млрд агресора на допомогу Україні: ЄС розробив план щодо використання доходів від заморожених активів РФ – Боррель

середа, 24 квітень 2024, 8:15

Євросоюз розробив план, який дозволить вилучити «надзвичайні доходи» від «заморожених» активів Росії та витратити їх на потреби України, каже Жозеп Боррель . Євросоюз розробив план, який дозволить вилучити «надзвичайні доходи» від заморожених актив...