Навіть без домовленості із РФ: Україна кличе миротворців ООН на Запорізьку АЕС, - "Енергоатом"

Україна хоче, щоб ООН відправила миротворців на Запорізьку АЕС навіть без домовленості з Росією про створення там зони безпеки. Про це заявив глава Української державної атомної енергетичної компанії "Енергоатом" Петро Котін, повідомляють Патріоти України із посиланням на Reuters.

Він вважає, що відсутність угоди про зону безпеки на ЗАЕС означає, що Рада Безпеки ООН, постійним членом якої є Росія, має розмістити миротворців.

"Проблема в тому, що немає рішення на рівні МАГАТЕ. Процес не рухається вперед. Ми б запропонували вивести цю проблему на новий рівень", - сказав Котін.

Він сказав, що миротворчі сили стануть способом покласти край російському контролю над станцією. Однак відсутність зони безпеки може ускладнити визначення меж зони контролю місії з підтримання миру, потенційно піддаючи миротворців небезпеці.


Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...