Навіть турельних кулеметів немає: Чому російські танкісти зазнають величезних втрат в Україні, - військовий експерт

За даними незалежного військового дослідницького блогу Oryx, станом на 28 травня, російська армія втратила не менше 734 танків, з яких понад 410 знищено. Про причини колосальних втрат російських танкістів розповів військовий експерт Михайло Жирохов, передають Патріоти України.

Очевидно, реальні втрати набагато вищі. Причому серед знищених танків не лише досить старі Т-72А/Б/АВ, а й модернізовані, а також сучасніші Т-72Б3М, Т-80БВМ та Т-90А. "І причин для цього чимало. Насамперед це огидна підготовка екіпажів. За словами наших танкістів, які проводили допити полонених, дуже часто росіяни навіть не знали, як правильно використовувати обладнання танка. Майже завжди порушувалися всілякі інструкції, що існують у російській армії”, – пише Жирохов.

За його словами, абсолютна більшість росіян не мали бойового досвіду, користуючись методичками майже 1960-х років. На цьому фоні наші танкісти, які здебільшого пройшли бої на Донбасі, виглядали на голову вище і, як правило, у танкових дуелях вигравали всуху (або майже без втрат).

“Технічний стан техніки також залишав бажати кращого. За словами полонених, багато танків вже при перетині кордону зіштовхнулися із проблемами. Наприклад, Т-72 однієї з рот 90-ї танкової дивізії, що діяла на Чернігівщині, взагалі не мали турельних кулеметів. Абсолютно незрозуміло – їх забули поставити чи ще щось, але факт залишається фактом”, – додає експерт.

Джерело: Апостроф

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...