Наземна операція ось-ось стартує: Ізраїль вночі завдав найсильніших ударів по Газі, - Reuters

Ізраїль завдав найпотужніших ударів по сектору Гази / фото ua.depositphotos.com

В ніч на 16 жовтня Ізраїль завдавав найпотужніших ударів по сектору Гази за увесь час війни. Очікується початок наземної операції на території анклаву.

Як повідомляє Reuters, очікується відкриття пункту перетину кордону з Газою для іноземних громадян. Цей процес контролюватиме Єгипет.

"Ізраїль здійснює найінтенсивніші бомбардування Гази, запровадив сувору блокаду та готує наземне вторгнення", - пише видання.

Водночас президент США Джо Байден закликав Ізраїль дотримуватися законів та звичаїв війни у відповідь на атаки ХАМАС, а в неділю заявив у пості в соціальних мережах, що "переважна більшість палестинців не мають нічого спільного з жахливими нападами ХАМАС і страждають" внаслідок дій терористів. В інтерв’ю CBS 60 Minutes, яке вийшло в ефір у неділю, Байден також сказав, що Ізраїль повинен знищити ХАМАС , але попередив, що для Ізраїлю було б помилкою окупувати Газу.

Палестинці в секторі Гази заявили, що нічні бомбардування Ізраїлю були найсильнішими з тих пір, як він розпочав свої атаки у відповідь минулого тижня. За їх словами, бомбардування було особливо сильним у місті Газа, включаючи авіаудари по районах навколо двох головних лікарень міста.

Очікується, що запасів палива в усіх лікарнях у секторі Газа вистачить ще приблизно на 24 години, що піддає ризику тисячі пацієнтів. Влада Гази заявила, що наразі в результаті ударів у відповідь Ізраїлю загинуло щонайменше 2670 людей, чверть з них діти, а майже 10 000 отримали поранення. Ще 1000 людей вважаються зниклими безвісти та, як вважають, перебувають під завалами.

Ізраїль готує наземну операцію

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху скликав розширений надзвичайний кабінет міністрів Ізраїлю. "ХАМАС думав, що нас знищать. Це ми знищимо ХАМАС", - сказав він.

Збройні сили Ізраїлю стягнули танки на кордоні з Газою, готуючись до наземного наступу. Ізраїльська авіація в неділю завдала ударів по близько 250 військових цілях, убивши командувача південного округу ХАМАС.

Головнокомандувач ізраїльськими військовими генерал-лейтенант Герці Галеві сказав солдатам, що вони увійдуть у Газу, щоб викорінити ХАМАС, націлюючись на "кожне місце, кожного командира, кожного оператора".

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...