Назвав себе "жертвою наклепу": Заступник голови Харківської облради з російським паспортом складає мандат

Заяву Мальованого розглянуть сьогодні на профільній комісії, а потім на сесії Харківської облради. Після дострокового припинення повноважень депутата обласна рада буде прийме рішення звільнення Мальованого з посади заступника Тетяни Єгорової-Луценко у зв'язку з достроковим складанням мандата, інформують Патріоти України.

Нагадаємо, ще у вересні під час сесії голова Харківської облради оголосила, що відсторонила Богдана Мальованого з посади заступника, про що він написав відповідну заяву. Мальований не визнавав наявність російського паспорта і називав себе жертвою.

"Вже котрий місяць я чую багато інсинуацій та різного бруду на мою адресу та, на жаль, я не полюбляю піаритися у Фейсбуці та багато говорити, як ті, що ініціюють кампанію з моєї травлі, намагаючись підняти власний рейтинг. Я не хвалюся в соціальних мережах, що я роблю та чим допомагаю для перемоги України. Не розповідаю, що внаслідок прямого влучання російської ракети, зруйнований будинок моїх батьків, де я виріс. Це взагалі не моє — ділитися власним життям.

Всі ми розуміємо, що після перших спроб усунути мене з посади ще у лютому, на мені зосереджено увагу, в тому числі, й усіх правоохоронних органів нашої держави та ними ставилися питання, на які були отримані відповіді, які їх задовольнили, адже я зараз тут. Вигадуються ще якісь міфи про мою позицію і я це взагалі не можу розуміти, бо вона однакова в усіх наших співвітчизників та, якщо це дуже когось хвилює, висловлена в моїх голосуваннях та інтервʼю однодумців ще на початку березня.

Взагалі можу сказати, що я — українець, громадянин України, я нікуди не збігав 24 лютого, продовжував працювати і роблю це кожного дня. До вчорашнього дня ми мали взагалі незаконний проєкт рішення щодо мого відсторонення, тому що є певний порядок такої процедури, вичерпний перелік підстав, коли її можна застосовувати, хто її може застосовувати. Тому мною було прийнято рішення щодо недопущення такої нелегальної процедури. Я власноруч написав заяву на відсторонення мене з посади до часу проведення перевірки та взагалі вважаю неправильним виносити на розгляд питання, яке виходить за межі повноважень депутатів обласної ради або щоб на них лили бруд, якщо вони не проголосують, або вони повинні прийняти незаконне питання", — сказав Богдан Мальований.

Богдан Мальований став заступником голови Харківської облради 25 листопада 2021 року. Ще до початку повномасштабної війни народний депутат Ірина Фріз опублікувала документи про російське громадянство Богдана Мальованого. Водночас Мальований сказав, що вперше чує про своє подвійне громадянство. Після цього голова Харківської облради Тетяна Єгорова-Луценко попросила СБУ ще раз перевірити громадянство свого заступника. За її словами, спецперевірку перед призначенням він пройшов.

Питання відсторонення Мальованого через паспорт РФ намагалися підняти на сесії облради, яка почалася 2 липня. Але тоді Тетяна Єгорова-Луценко сказала, що у неї є відповідь харківського управління СБУ і немає механізму для відсторонення.

Уже 5 липня Єгорова-Луценко ініціювала відсторонення Богдана Мальованого з посади заступника голови Харківської облради. Причиною назвала суспільний резонанс та поширення у ЗМІ копій документів, які підтверджують наявність у Мальованого російського паспорта.

За безпрецедентну кібератаку московських спецслужб: Німеччина відкликала посла з РФ

понеділок, 6 травень 2024, 19:27

Німеччина відкликала свого посла з Росії для консультацій після того, як Берлін звинуватив Москву в кібератаках на оборонні та аерокосмічні компанії та партію влади. Про це заявив речник міністерства закордонних справ ФРН, повідомляє Reutersу понеділок...

В ЄК назвали умову для переговорів щодо продовження транзиту газу РФ через Україну

понеділок, 6 травень 2024, 18:44

Україна та Росія можуть розпочати переговори про продовження транзиту російського газу лише після того, як Москва виведе свої війська. Про це у відповідь на запитання кореспондента "РБК-Україна" заявила єврокомісар з енергетики Кадрі Сімсон після перег...