Називав Росію глобальною загрозою: Помер екс-глава Пентагону

У США у віці 68 років помер колишній глава Пентагону Ештон Картер, який працював в адміністрації 44-го президента США Барака Обами. Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву його сім'ї, передають Патріоти України.

Зазначається, що Ештон Картер помер у понеділок увечері після раптового серцевого нападу.

Екс-глава Пентагону Ештон Картер: чим він відомий

Ештон Картер очолював Міноборони США з 17 лютого 2015 по 20 січня 2017 року – за часів президентства Барака Обами.

Обама представив кандидатуру Картера на пост міністра оборони США в грудні 2014 року. Сенат США затвердив його кандидатуру першого лютого 2015 року.

Картер допомагав контролювати запуск військової стратегії, яка повинна була відкинути військове угруповання Ісламської держави у Сирії та Іраку.

Екс-глава Пентагону Ештон Картер: позиція щодо України та Росії

Як кандидат на посаду міністра оборони США Ештон Картер заявляв, що західні країни не повинні давати Росії право розглядати колишні радянські республіки, у тому числі і Україну, як зону своїх власних інтересів.

А вже будучи міністром оборони США, він зазначав, що Україні необхідно надати зброю для боротьби з російськими терористами на Донбасі. Ештон Картер називав Росію глобальною загрозою для Штатів.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...