Не добудують? США розширюють санкції проти суден, що працюють у межах проєкту "Північний потік-2"

Обмежувальні заходи також застосовуватимуть і до компаній, які надаватимуть послуги або фінансування "для модернізації або установки обладнання" на судна, які можуть бути зайняті в проєкті.

Адміністрація США розширила обмежувальні заходи щодо проєкту газопроводу "Північний потік-2", щоб не дати завершити його будівництво. Про це повідомляє у вівторок газета The Wall Street Journal із посиланням на директиву Держдепу, інформують Патріоти України.

"Державний департамент розширив спектр санкцій проти незавершеного і підтримуваного Росією газопроводу, який розглядають як джерело напруженості між Німеччиною, Росією та США", - зазначає видання.

Згідно з документом Держдепу, обмежувальні заходи проти проєкту від 2019 року також застосовуватимуть і до компаній, які надаватимуть послуги або фінансування "для модернізації або установки обладнання" на судна, які можуть бути зайняті в проєкті.

"Ми хочемо переконатися в тому, що всі сторони розуміють, що вони можуть потрапити під наші санкції", - наводить WSJ слова помічника держсекретаря з енергетичних ресурсів Френсіса Феннона.

Як повідомляє Dow Jones, держдепартамент США закликає Росію, головного учасника проєкту, "перестати використовувати свої енергетичні ресурси в примусових цілях". У Держдепі також звинуватили Москву у використанні трубопроводів "для створення національної та регіональної залежності від російського енергопостачання з метою використання цієї залежності для розширення свого політичного, економічного та військового впливу, ослаблення безпеки Європи й підриву національної безпеки і зовнішніх політичних інтересів США".

Влада США в останні місяці робить активні спроби перешкодити реалізації проєкту "Північний потік-2". Зокрема, проєкт оборонного бюджету США, підготовлений у Конгресі, передбачає посилення санкцій щодо газопроводів "Північний потік-2" і "Турецький потік". У проєкті пропонується посилити вже наявні санкції. Так, документ передбачає санкції за сприяння продажу, оренді або наданню трубоукладальних суден для будівництва газопроводів, надання страхування і перестрахування, а також послуг або приміщень для технічної модернізації суден, пов'язаних із будівництвом газопроводу.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...