Не калмик, а якут: В InformNapalm уточнили дані щодо окупанта, який по-звірячому катував українського воїна

Імовірний учасник катування та вбивства українського військовополоненого не калмик, а якут. Герой звірячого дійства засвітився ще на одному відео - його зняли російські пропагандисти, повідомляє в Telegram Міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm, передають Патріоти України.

За даними активістів, окупант був разом з найманцями підрозділу "Ахмат", якими командує командир-якут з позивним "Бєлий".

"Звертаємо увагу, що в мережі найактивніше поширюється ідентифікація, яку ми вважаємо хибною. Найчастіше пишуть, нібито це (можливий кат - Ред.) "Віталій Арошанов з Республіки Калмикія", проте і риси обличчя і опосередковані ознаки вказують, що це бойовик іншої національності, не калмик, а якут", - йдеться у повідомленні.

Захисника України міг катувати якут, а не калмик, зазначили активісти / фото t.me/informnapalm
Нагадаємо, 28 липня у мережі опублікували відео, на якому видно, як окупант відрізав геніталії канцелярським ножем полоненому у формі української армії.

Пізніше стало відомо, що жертву звірств застрелили й тягли по землі, прив'язавши до ніг мотузки.

В Офісі генпрокурора повідомили, що розпочато провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни - ч. 1 ст. 438 Кримінального Кодексу України.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...