Не має юридичної сили: У Литві суд не визнав свідоцтво про розірвання шлюбу, видане в Криму

Заявниця, особистість якої суд не розкриває, домагається того, щоб литовські відомства визнали рішення кримського судді про розірвання її шлюбу.

Апеляційний суд Литви відмовився визнавати свідоцтво про розірвання шлюбу, видане в анексованому Росією Криму. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на портал Delfi.

Суд заявив, що документи, які видаються в Криму і Севастополі і підтверджені російською владою, "не мають юридичної сили в Литві і не можуть бути легалізовані". У оголошеній наприкінці лютого постанові суддя Дангуоле Мартінавічене підкреслила, що анексія Криму сталася з порушенням територіальної цілісності України і міжнародних правових норм.

Заявниця, особистість якої суд не розкриває, домагається того, щоб литовські відомства визнали рішення кримського судді про розірвання її шлюбу. Відділ записів актів цивільного міста Вільнюса відхилив її прохання, аргументувавши, що прийняті в Криму рішення не діють в Литві. При цьому Вільнюський окружний суд відмовився розривати шлюб за окремою процедурою і зажадав роз'яснень Апеляційного суду Литви.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...