"Не можна ігнорувати нову реальність": Боррель натякнув, що через 20 років Росії не буде

Верховний представник Європейського Союзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель припустив, що війна в Україні та кінцевий результат стануть однією з трьох рушійних сил створення нового світового порядку поряд із конкуренцією між Китаєм та США та підйомом Глобального Півдня. Він сказав, що критично важливо "намагатися уникати альянсу Китаю та Росії", передають Патріоти України.

Про це повідомляє The Guardian. Боррель визнав, що не є прихильником терміна "Глобальний Південь" для опису такої різнорідної групи людей, але існує організація, яка "вважає себе частиною альтернативи західним моделям".

"Люди Глобального Півдня хочуть бути визнаними, тому що 40-50 років тому, коли було збудовано світовий порядок, деяких із цих країн не існувало. Або вони були колоніями, або настільки бідні, що не мали права голосу", – заявив він.

Крім того, верховний представник ЄС додав, що, на його думку, через 20 років, за нинішньої тенденції, у світі буде три великі країни: Китай, Індія та США. Кожна з цих держав складатиме економіку на 50 трильйонів доларів, а економіка ЄС буде набагато меншою, близько 30 трильйонів доларів.

"Для Європи це величезний довгостроковий виклик. Європейці мають бути готові стати частиною нового світу, в якому ми будемо меншою частиною населення, звичайно, і також пропорційно до розміру світової економіки. Це означає, що ми повинні шукати політичний вплив, технологічний потенціал і єдність. Єдність – це ключове слово. Європейці мають бути об'єднанішими", – сказав він.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...