Не схотіла викликати зайвих асоціацій: Прем’єр Литви змінила своє передвиборче гасло через Путіна

Прем’єр-міністерка Литви Інгріда Шимоніте, яка бере участь у президентських виборах, зазнала критики через гасло своєї кампанії, в якому побачили схожість із гаслом президентської кампанії російського диктатора Володимира Путіна у 2018 році. Про це повідомляє Lrt, передають Патріоти України.

Гасло кампанії Шимоніте – «Сильна президентка – сильна країна» – розкритикували, позаяк Путін брав участь у виборах президента Росії 2018 року з практично ідентичним гаслом «Сильний президент – сильна Росія».

Литовська прем’єрка напередодні заявила, що спокійно реагує на критику, й наголосила, що в її розумінні «на виборах перемагають не гасла, а кандидати». Я б набагато більше боялася кандидатів, які хочуть бути схожими на пана Путіна», – додала вона.

На запитання про те, чи не ознайомилися партія та її передвиборчий штаб із передвиборчим гаслом Путіна, Шимоніте відповіла, що вони не слідкували за російськими передвиборчими гаслами.

Але пізніше голова її передвиборчого штабу Міндаугас Лінге сказав, що схожість гасел є «необачністю», тож «Сильна президентка – сильна країна» не використовуватимуть. «Так, формулювання, як воно звучить зараз, викликає певні асоціації – напевно, його недоречно використовувати, просто ту саму ідею можна висловити іншими словами. Це проста, елементарна людська необачність», – додав він.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...