Не врятувався, відводячи літак від села: Спливли деталі загибелі льотчика винищувача ЗСУ на Миколаївщині

Стали відомі подробиці загибелі українського пілота-винищувача Тараса Редькіна, який загинув 24 вересня в бою з окупантами РФ, передають Патріоти України.

Він відводив літак від населеного пункту Миколаївської області. За два місяці до трагедії встиг одружитися. Його дружина Катерина Редькіна теж військовослужбовець, дешифрувальник польотів розповіла про це Фактам.

"Напередодні ми розмовляли, а потім, як завжди, ще й листувалися. Пізно ввечері, о 22:31, Тарас написав мені: "Люблю". Я відповіла: "Дуже" — і повідомлення було прочитано", - розповіла вдова пілота-героя. За її словами, ще перед початком війни вони з чоловіком обговорили багато речей, які стосувалися специфіки роботи.

"Обговорювали і моменти, під час яких Тарасу могло знадобитися катапультуватися... в той день, 24 вересня, у нього була можливість ця зробити. Але він не став, бо хотів відвести літак від села. Йому це вдалося, люди з села не постраждали. Тарас і не міг вчинити інакше. Тому що в першу чергу льотчик думає про людей. Потім про техніку і тільки потім вже про себе...", - розповіла Катерина.

"Вчора нам з мамою одночасно приснився Тарас. Вперше показав нам уві сні своє обличчя. До цього були сни, в яких він був присутній, але ми його не бачили. В одному зі снів Тарас показав мені місце, де розбився його літак. Я потім зв'язалася з людьми, які там були, і запитала, чи правда, що на тому місці було ось це і це?

Вони здивувалися: "Так і було. А ти звідки знаєш?"А цього разу ми змогли його побачити. "Він був такий гарний і ніби світився", — так його побачила мама. А мені він посміхнувся і відразу зник. Сподіваємося, що він скоро прийде до нас ще раз...", - додала вона.

"Ми зараз орієнтовно майже 7 тисяч танків знищили": Черник пояснив, скільки ще Путін може вести війну проти України і де візьме на це кошти

четвер, 28 березень 2024, 17:47

Росія має таку кількість бронетехніки, завдяки якій може воювати проти Україні ще щонайменше два роки. Водночас дуже великий людський ресурс, який Москва може озброїти найпростішою зброєю, дозволить країні-агресорці й далі закидувати фронт великими піх...

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...