Не все так просто: Експерт пояснив хитру багатоходівку Кремля із залученням США до переговорів щодо Донбасу

Представники окупаційних адміністрацій "ЛДНР" піднімають питання про участь США в переговорах по Донбасу, виконуючи багатоходівку Кремля, заявив політолог Костянтин Батозський. Як підкреслив він у коментарі Сurrenttime, ідея залучити США виникла після зустрічі Володимира Путіна з президентом США Джо Байденом для того, щоб максимально довести до США кремлівську версію подій, передають Патріоти України.

Експерт каже, що мінський процес зайшов в абсолютний глухий кут, тому що РФ не зсувається у своїй позиції ні на міліметр і не демонструє жодного жесту доброї волі, який міг бути інтерпретований як крок до миру.

"Ця новина (про залучення США до переговорів, - ред.) – це частина якоїсь багатоходівочки, сенс її нам ще належить зрозуміти. І це, звичайно ж, не має нічого спільного з бажанням як-небудь наблизити мир з боку країни-окупанта, Російської Федерації", - стверджує політолог.

Він не виключив, що Кремль намагається підвищити ставки у відносинах зі Сполученими Штатами. "Все, чого домагається Кремль, це щоб Сполучені Штати відкрито вислухали людей з окупованих територій і представників окупаційної російської адміністрації, які видають себе за якийсь, прости господи, народ Донбасу. І для Кремля це завдання першочергової важливості. Таким чином Кремль показує, що він – не сторона конфлікту, що є якийсь знову-таки, прости господи, народ Донбасу, з яким всі повинні розмовляти, а той, хто з ним не хоче розмовляти", – додав Батозський.

Раніше президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю Financial Times заявив, що необхідно внести зміни до Мінських угод. Він додав, що, крім США, в нормандських переговорах по Донбасу можуть брати участь Великобританія або Канада.

"Логістика запрацює саме в цей період": Коваленко розповів, як конкретно Україна може використати американську військову допомогу

середа, 24 квітень 2024, 8:30

Військовий експерт Олександр Коваленко заявив, що завдяки американській допомозі Київ зможе стабілізувати лінію оборони, а також почати формувати резерви для контрнаступальних дій. Хоча затримка її надання негативно позначилася на ситуації на фронті, н...

$260 млрд агресора на допомогу Україні: ЄС розробив план щодо використання доходів від заморожених активів РФ – Боррель

середа, 24 квітень 2024, 8:15

Євросоюз розробив план, який дозволить вилучити «надзвичайні доходи» від «заморожених» активів Росії та витратити їх на потреби України, каже Жозеп Боррель . Євросоюз розробив план, який дозволить вилучити «надзвичайні доходи» від заморожених актив...