Не зупинить навіть ізраїльський "Купол": КБ "Південне" показало свою надзвукову ракету "Блискавка", котра не залишить шансів на виживання російському флоту

На військовій виставці "Зброя та безпека-2019" інженери дніпровського КБ "Південне" представили свою чергову розробку. Це нове покоління протикорабельних ракет, надзвукова "Блискавка". Промисловці показали макет новинки і розповіли про її планові характеристики, зазначають Патріоти України.

Швидкість "Блискавки" складе близько 2 000-2 500 кілометрів на годину. Такими ракетами планують озброїти літаки СУ-27 і СУ-24М, які стоять на озброєнні української армії. Творці запевняють, що для установки цієї ракети буде потрібно мінімальне переобладнання літаків. "Блискавку" можна оснащувати осколково-фугасної і фугасно-проникаючими бойовими частинами, передає "Дніпровська Панорама".
За словами військового експерта Олега Жданова наразі в світі практично немає засобів, які можуть захистити від української ракети "Блискавка". Наприклад, ізраїльський "Залізний купол" перехоплює тільки дозвукові ракети. "Блискавка" може стати дуже ефективним асиметричним засобом України для нейтралізації бойових кораблів Чорноморському флоту РФ та азовської флотилії держави-агресора.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...