"Небезпечний маніяк!": Гай озвучив, чого Путін домагається від Зеленського (відео)

На думку Мирослава Гая, Москва хоче отримати від українського президента документ з гарантіями виконання політичної частини Мінських угод.

"Формула Штайнмаєра" передбачає невигідний Україні порядок виконання Мінських угод. Фото: Facebook.

Глава МЗС України Вадим Пристайко заявив про узгодження "формули Штайнмаєра", а російські пропагандисти написали, що Київ від неї відмовився. Така суперечлива інформація в українських і російських ЗМІ може свідчити про те, що РФ вимагає письмових гарантій від президента України Володимира Зеленського, роз'яснив ветеран АТО, волонтер Мирослав Гай, передають Патріоти України.

На думку Гая, Москва хоче отримати від Зеленського документ з гарантіями виконання політичної частини Мінських угод, зокрема, про проведення виборів в ОРДЛО. "А ми б теж хотіли такий документ побачити з боку РФ – що вони гарантують виведення військ. Але я вам скажу, що такого не буде. Росія одразу скаже: "Наших військ там немає", – додав Гай.

Ветеран АТО звернув увагу, що зараз неможливо провести по-справжньому справедливі вибори на окупованих територіях, адже вони пройдуть "під дулами автоматів російських комбатантів". "Це означає, що буде легалізація окупаційних адміністрацій. І потім жодна міжнародна громадськість не зможе прискіпуватися до росіян, бо ми самі проведемо там вибори", – пояснив він нюанси "формули Штайнмайера".

"Поки Зеленський начебто не підписав цей документ. Але ще не вечір, як то кажуть", – додав волонтер. Гай нагадав, що без письмових гарантій Москва відмовляється брати участь в "нормандських переговорах".

"Вони хочуть, щоб Зеленський гарантував проведення на окупованих територіях місцевих виборів, а в подальшому і виборів до Верховної Ради. Проведення амністії для бойовиків. А після цього Росія може проведе – а може й ні – демілітаризацію території", – зазначив він.

За його словами, з подібною пасткою стикався і п'ятий президент України Петро Порошенко. "Але Порошенко вже після першого "нормандського формату" зрозумів, хто такий Путін. Що це небезпечний маніяк. І Мінські угоди були ухвалені виключно для того, щоб припинити наступ російських військ, зберегти наших хлопців, переформатуватися, підтягнути додаткові війська і, зціпивши зуби, просто окопатися і тримати ворога", – вважає Гай.

Джерело: Обозреватель

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...