Недоімперія "нервно курит": Стратегічні бомбардувальники США вперше летять над Україною

Зв'язки з Північно-Атлантичним альянсом міцніють. Два стратегічних бомбардувальника B-52 повітряних сил США вперше летять над Україною. Згідно з даними сервісів моніторингу повітряного руху літаки з бортовими номерами JULIA51/61-0034 та JULIA53/60-0044 залетіли на територію України з Польщі, повідомляють Патріоти України з посиланням на Український мілітарний портал.

Увійшли до нашої країни B-52 в небі над Волинською областю:

Бомбардувальники Boeing B-52H в небі над Україною в районі Волинської області Скріншот: Twitter/Status-6

Нагадаємо, що США вперше з 1991 запланували перевести бомбардувальники В-52 на цілодобове чергування.

Минулого року два американських бомбардувальника вперше здійснили політ поблизу окупованого Росією українського півострова Крим.

Вони здійснили трансатлантичний переліт з авіабази Барксдейл Військово-повітряних сил США у Луїзіана до Європи.

В акваторію Чорного моря вони увійшли через повітряний простір Румунії де здійснили дозаправку.

Boeing B-52 Stratofortress — американський багатофункціональний важкий стратегічний бомбардувальник-ракетоносець компанії Боїнг, що перебуває на озброєнні ВПС США з 1955 року.

Boeing B-52 Stratofortress. Фото з відкритих джерел.

Серед арсеналу бомбардувальника різні види зброї, у тому числі ядерна. Загалом внутрішнє бомбове навантаження складає 31 500 кілограмів.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...