Недоімперія силиться зробити ще одне море своїм: На Далекому Сході між РФ і США виник конфлікт через кораблі в Японському морі. Всі подробиці

Між Росією та Сполученими Штатами спалахнув конфлікт через кораблі в Японському морі. У РФ заявили, що Штати нібито намагалися порушити російський кордон, а Вашингтон у свою чергу звинуватив Москву у брехні.

Інцидент стався в п'ятницю, 15 жовтня. У Міноборони Росії виступили із заявою, що есмінець Chafee (DDG 90) ВМС США, який вже перебував декілька днів в акваторії, близько 17:00 нібито наблизився до територіальних вод РФ, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Інтерфакс".

У відповідь на це російський протичовновий корабель (ВПК) Тихоокеанського флоту "Адмірал Трібуц" почав готуватися до витіснення есмінця. У РФ повідомили, що вони передали американцям інформацію про "неприпустимість таких дій". Крім того, за даними Міноборони Росії, дана ділянка моря нібито була закрита через проведення навчань.

"Есмінець Chafee, переконавшись в рішучості екіпажу російського корабля не допустити порушення державного кордону, змінив напрямок і о 17:50 відвернув на зворотний курс, коли до корабля "Адмірал Трібуц" залишалося менше 60 метрів", – сказали в Міноборони.

У США вже відреагували на заяви РФ і зазначили, що "дані про взаємодію двох кораблів не відповідають дійсності". Про це сказано в заяві Тихоокеанського флоту ВМС США.

У Штатах підкреслили, що USS Chafee проводив звичайні операції в міжнародних водах Японського моря, коли російський корабель наблизився до нього на відстань 65 ярдів (близько 60 метрів).

Крім того, американці дійсно отримували від росіян повідомлення про проведення навчань, проте в момент інциденту воно ще не вступило в силу.

"Сполучені Штати будуть продовжувати літати, плавати і діяти там, де це дозволено міжнародним правом", – резюмували в США.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...