Несподівано: Блінкен не підтримує визнання Росії державою-спонсором тероризму

Держсекретар США Ентоні Блінкен не підтримує визнання Росії державою-спонсором тероризму. На думку американського чиновника, ухвалення такого рішення може знищити залишки дипломатії між Вашингтоном та Москвою. Крім того, Блінкен вважає, що РФ уже перебуває нібито під достатню кількістю санкцій. Про це йдеться у матеріалі The New York Times, передають Патріоти України.

Варто зазначити, що Конгрес США та українська влада закликали адміністрацію президента Сполучених Штатів Джо Байдена визнати Росію державою-спонсором тероризму. До речі, зараз такий статус мають декілька країн у світі – Північна Корея, Сирія, Куба та Іран.

Держсекретар США заявив, що будь-яке рішення має бути засноване на існуючих юридичних ухвалах. При цьому Блінкен вважає визнання Росії державою-спонсором тероризму "спірним" питанням. На його думку, країна, що розв'язала в Україні війну, вже перебуває під багатьма санкціями.

"Санкції, які були накладені на Росію нами та іншими країнами, абсолютно відповідають тому, що було б внаслідок визнання її державою-спонсором тероризму. Значить, практичні результати того, що ми робимо, однакові", – заявив Блінкен.

Однак інші американські чиновники впевнені, що визнання РФ країною-терористом призведе до нових санкцій щодо її економіки. Це також дозволить відмовитися від традиційних правових бар'єрів, які не дозволяють приватним особам пред'являти позови до іноземних урядів щодо відшкодування збитків, включаючи сім'ї американських добровольців, убитих чи поранених під час бойових дій в Україні.

Також це рішення може раз і назавжди розірвати дипломатичні зв'язки адміністрації Вашингтона із Москвою. Американські офіційні особи зазначають, що визнання РФ країною-спонсором тероризму зробить із неї вигнанця та поставить в один ряд з іншими країнами-терористами.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...