"Нічого про Україну без України": Київ сам має вирішувати, коли говорити з Москвою про мир, - Білий дім

Сполучені Штати Америки переконані, що влада у Києві та український народ самі мають вирішувати, коли настане момент говорити з Москвою про мир. Про це заявив координатор з питань стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передають Патріоти України.

«Звісно, Сполучені Штати вітають будь-які зусилля, які могли б призвести до припинення насильства в Україні», - зауважив Кірбі про останні ініціативи, які висловили різні країни щодо посилення дипломатії, щоб досягнути домовленостей про мир в Україні.

Кірбі наголосив, що це має відповідати цілям державного керівництва України та бути прийнятним для українського народу. «Нічого про Україну без України»,- нагадав представник Білого дому.

Кірбі нагадав, що президент США Джо Байден неодноразово наголошував: війна може закінчитися вже сьогодні, і єдина особа, яка може зробити це – російський диктатор Володимир Путін, який розв’язав масштабну агресію проти України.

Водночас Кремль продовжує запускає крилаті ракети по критичній цивільній інфраструктурі в Україні та намагається заморозити українців.

«І оскільки він (Путін – ред.) не демонструє бажання цього робити, очевидно, ми повинні забезпечити, що ми можемо, аби допомогти українцям досягти успіху на полі бою», - резюмував Кірбі. Кремль періодично пропонує Києву переговори, проте наша держава, за їхніми умовами, повинна відмовитися від Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської областей та АР Крим.

Боєприпаси для України: В Чехії відповіли, скільки наразі зібрано коштів на снаряди для ЗСУ і скільки ще прагнуть зібрати цьогоріч

середа, 8 травень 2024, 4:15

До ініціативи Чехії щодо снарядів приєднались вже два десятки країн з Європейського союзу й НАТО. Кошти на близько 500 тисяч артилерійських снарядів для України вже зібрані нині в межах чеської ініціативи. Про це розповів міністр закордонних справ Чехі...

Завітали в гості ATACMS: В окупованому Луганську грандіозна пожежа (відео)

середа, 8 травень 2024, 1:45

Увечері у вівторок, 7 травня серія вибухів пролунала в окупованому Луганську. За попередніми даними там спалахнула нафтобаза. Про це повідомляють у соцмережах та росЗМІ із посиланням на окупаційну владу. . "Декілька вибухів пролунало в Луганську. У мі...