Ніяких кредитів, співпраці та допомоги: США у координації з Євросоюзом запровадили санкції проти РФ через отруєння Навального

Єдиним винятком стала сфера комерційного космічного співробітництва. Там санкції були відкладені на 6 місяців в якості "перехідного періоду".

Увечері 2 березня Держдепартамент США оголосив про введення додаткових санкцій проти Росії через справу опозиціонера Олексія Навального. Обмежувальні заходи прийняті синхронно з Євросоюзом. Деталі були опубліковані на офіційному сайті зовнішньополітичного відомства США, повідомляють Патріоти України.

Держдеп звинуватив Росію в застосуванні бойової отрути "Новачок" для усунення опозиціонера Навального. "Ми поділяємо заклопотаність Євросоюзу тим, що в Росії посилюється авторитаризм... Ми даємо чіткий сигнал, що застосування Росією хімзброї і порушення прав людини мають серйозні наслідки", - йдеться в повідомленні Вашингтона.

Під санкції потрапили 7 високопоставлених осіб Росії, а також 14 організацій, які пов'язані зі спробою отруєння і утримання у в'язниці Навального. Але на цьому Вашингтон не зупинився. Росія була внесена в список країн, яким відмовлено в експорті оборонних технологій. Єдиним винятком стала сфера комерційного космічного співробітництва. Там санкції були відкладені на 6 місяців в якості "перехідного періоду".

Крім того, США ввели заборону на надання Росії кредитів американськими урядовими фінансовими організаціями, в тому числі експортно-імпортним банком. На додаток США припинили всі нинішні і майбутні програми з надання допомоги Росії. Винятком буде лише термінова гуманітарна допомога в разі надзвичайних ситуацій.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...