Німеччина успішно випробувала бойовий лазер для своїх ВМС

Лазерну установку випробували на фрегаті 'Саксонія'

Збройні сили Німеччини провели перші випробування лазерної зброї для захисту від безпілотників та ракет. Про це повідомило Федеральне управління з обладнання, інформаційних технологій та технічної підтримки Бундесверу (BAAINBw) у четвер, 27 жовтня.

Тести пройшли на фрегаті Саксонія. За їхніми підсумками були отримані докази того, що з цілями, які рухаються, "можна успішно боротися в умовах, подібних до бойових".

"Було зроблено бойовий постріл у морі перед військовим полігоном Путлос, і результати випробувань показують, що лазерна зброя може значно розширити можливості Бундесверу", - йдеться в повідомленні.
Вказано, що ці випробування заклали основу можливої розробки оперативної системи лазерної зброї для ВМС Німеччини.
Обладнання було встановлено в контейнері для морських перевезень і включає системи виявлення цілей та обробки даних, а також сам лазер.


Хочуть влаштувати "торг": Лавров висунув умову для мирних переговорів з Україною

понеділок, 6 травень 2024, 12:56

Формула миру, яку запропонував президент України Володимир Зеленський, є "русофобською та ілюзорною". Про це заявив очільник МЗС Росії Сергій Лавров журналісту боснійсько-сербського телеканалу "АТВ", передають Патріоти України. . Лавров стверджує, що М...

Буде тиснути: ЗМІ розповіли, чого очікувати, від переговорів Макрона та СІ Цзіньпіна

понеділок, 6 травень 2024, 12:30

Президент Франції Еммануель Макрон, під час візиту до Парижу китайського лідера Сі Цзіньпіна, тиснутиме на колегу, аби той змусив Російську Федерацію припинити війну проти України, передають Патріоти України з посиланням на Associated Press. Серед пи...