Ніж у спину для Кремля: Китай вирішив не рятувати одну з найважливіших галузей промисловості РФ

Росія не зможе налагодити виробництво автомобілів на внутрішньому ринку. Диктатор Володимир Путін покладав великі надії на допомогу китайських компаній, але у Пекіні вирішили не ризикувати грошима вітчизняних автоконцернів та заборонили будувати автозаводи до РФ, передають Патріоти України.

Попри те, що економіка самого Китаю сповільнюється і виробники звертають увагу на зовнішні ринки, у липні Міністерство торгівлі КНР попередило автовиробників про ризики, пов'язані з інвестиціями за кордоном. Як повідомляє Reuters, зокрема співробітники Мінторгу:

  • "настійно не рекомендували" інвестувати у будівництво заводів у Росії та Туреччині;
  • не дозволили вкладатися до Індії;
  • у більш м'яких виразах описали ризики під час роботи у Європі та Таїланді.

Головна причина – геополітичні проблеми. Враховуючи це, китайські чиновники рекомендували використовувати зарубіжні заводи для викрутки з компонентів, доставлених з Китаю.

Раніше Путін відкрито висловлював сподівання на посилення співпраці між Москвою та Пекіном в галузі автомобілебудування, яке зіткнулося з катастрофічним обвалом. У зв'язку з повномасштабним вторгненням РФ в Україну, іноземні виробники залишили Росію та зупинили роботу своїх заводів.

До "великої" війни їм належали 10 з 21 автозаводу, що працював у країні, а ще шість збирали їх моделі. В результаті у 2022 році з конвеєрів в РФ зійшло всього 450 тис. легкових автомобілів, що стало мінімальним показником після розпаду СРСР.

Крім того, Мінпромторгу РФ вирішив збільшити з 1 жовтня утильзбір на 70-85%. Зокрема, тариф для машин з об'ємом двигуна 2-3 л може зрости з 844 тис. рублів до 1,562 млн рублів. В результаті, як пишуть росЗМІ, вже восени ціни на вживані автомобілі можуть зрости на 5-30%.

"Рівень людських втрат неймовірно високий": Британський полковник пояснив, чому операція ЗСУ на Курщині може стати кінцем Путіна

неділя, 15 вересень 2024, 23:55

Операція ЗСУ у Курській області змінила правила гри у війні Путіна. Якщо Україна отримає дозвіл на удари далекобійної західної зброї по території Росії - це стане поворотним моментом. Про це в інтерв'ю 24 Каналу зазначив полковник армії Великої Британі...

"А що ти тут робиш?": Очільник МЗС Польщі обурився, що у Варшаві його стриже український перукар

неділя, 15 вересень 2024, 21:56

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає неправильним, що молодий українець обслуговує його в перукарні у Варшаві замість того, щоб захищати свою країну. Про це він сказав в інтерв’ю “Європейській правді”, передають Патріоти України....