Нова "схема": Росія та Китай з осені можуть перейти на бартер у торгівлі

Росія та Китай з осені можуть перейти на бартер у взаємній торгівлі через проблеми з банківськими платежами через західні санкції. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на джерела, передають Патріоти України.

Двосторонні затримки платежів були на порядку денному під час візиту Путіна до Китаю в травні, і хоча з'явилися обхідні шляхи, такі як використання невеликих регіональних китайських банків, діяльність яких Вашингтону важче виявити, проблеми з платежами залишаються.

Бартерна торгівля дозволила б Москві та Пекіну обійти проблеми з платежами, зменшити увагу західних регуляторів до їхніх двосторонніх операцій та обмежити валютні ризики.

Росія розробляє правила бартерної торгівлі, і російські джерела, з якими спілкувалося агентство Reuters, припускають, що Китай робить те саме. Топ-менеджер великого російського банку повідомив про підготовку бартерної схеми, але відмовився розкрити деталі.

Одне з джерел, яке працює у сфері платежів, повідомило, що обговорюється торгівля з Росією продуктами харчування. Якщо бартер між Китаєм та Росією розпочнеться, то це буде вперше за 30 років, зазначає агентство. Від таких схем відмовилися через розвиток банківського сектора. Бартерна торгівля пропонує вихід з величезних проблем з оплатою як санкційних, так і цивільних товарів, заявило джерело в російському уряді.

Довідка. Бартер у міжнародній торгівлі – це прямий обмін товарами або послугами між двома країнами без використання грошових коштів. Це може бути альтернативою традиційній системі експорту та імпорту, особливо в ситуаціях, коли одна з країн має обмежений доступ до іноземної валюти або коли існують торгові бар’єри.

В новій битві за Курськ знов візьмуть участь німецькі танки? ФРН вже не проти використання Україною танків Leopard на території РФ

четвер, 8 серпень 2024, 20:10

Після отримання Україною західної зброї вона стає - українською. Це правило поширюється і на німецькі танки Leopard 2. Про це заявив голова Комітету оборони парламенту Німеччини Маркус Фабер, повідомлябть Патріоти України з посиланням на WAZ. Фабер зая...

Буде ще цікавіше? Сирський подався до Курщини

четвер, 8 серпень 2024, 19:55

Главком повідомив, що працює "у вихідному районі" на кордоні з РФ. Вочевидь вищє військове керівництво оперативно допрацьовує план наступу у зв'язку з тим, що оборона ворога виявилась занадто слабкою і треба визначити наступні пріоритети для військ. Го...