НП, на яку ніхто не очікував: Троє командувачів НАТО заразилися коронавірусом у Німеччині

Всього в даній конференції взяло участь 24 високопоставлених військових представника НАТО.

Крістофер Каволі. Фото: Рейтерс.

Після відвідин військової конференції з підготовки навчань Defender Europe 20, яка пройшла в німецькому місті Вісбаден 6 березня, заразилися коронавирусною інфекцією три генерала армій країн НАТО, передають Патріоти України.
Всього в даній конференції взяло участь 24 високопоставлених військових представника з НАТО, Європейського Союзу, Бельгії, Канади, Чехії, Данії, Естонії, Франції, Німеччини, Грузії, Великобританії, Угорщини, Італії, Латвії, Литви, Нідерландів, Польщі, Іспанії, Румунії та Сполучених Штатів.

Через кілька днів стала з'являтися інформація про те, що у кількох генералів було виявлено коронавірус. Йдеться про командуючого Сил США в Європі генерал-лейтенанта Крістофера Каволі, командуючого збройними силами Польщі Ярослава Мікі, а також начальника Генштабу Збройних сил Італії генерала Сальваторе Фаріна.

Про зараження американського військового повідомив представник Пентагону Райан Маккарті. Він додав, що генерал Каволі і інші можливі носії інфекції працюють віддалено і знаходяться під постійним медичним наглядом. Їх стан задовільний.

У польському Міністерстві оборони підтвердили виявлення коронавируса у командувача збройними силами Польщі Ярослава Мікі. «Після повернення з військової конференції в Німеччині у генерала Мікі виявили коронавірус. Всіх тих, хто його супроводжував, ізолювали», - йдеться в повідомленні міністерства.

Прес-секретар Міністерства також пояснив, що командувач повертався з Німеччини на літаку CASA C-295, на борту перебувало близько десятка осіб, і всі, включаючи екіпаж літака, були поміщені на карантин.

Крім того, 8 березня начальник Генерального штабу Збройних сил Італії генерал Сальватор Фарина особисто повідомив про хворобу, додавши, що відчуває себе добре. В даний час він знаходиться в ізоляції у власному будинку.

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...

Ситуація складна: Бійці ЗСУ готуються до боїв у самому місті Часів Яр, - боєць ЗСУ

вівторок, 23 квітень 2024, 15:39

У районі Часового Яру на Донеччині ситуація залишається складною. Бійці ЗСУ готуються до боїв у самому місті, а в районі Іванівського українські захисники стяглися з кількох позицій. Проце повідомляє боєць 210-ї ОСБр "Берлінго" з позивним "Балу", перед...