Обматюкала журналістів за незручне запитання: Кінець "епохи бідності" для окремішньої пенсіонерки: Мати нардепа-втікача Козака стала власницею нерухомості на $1 000 000

70-річна матір нардепа-втікача від ОПЗЖ Тараса Козака, майно якого арештували, стала власницею компаній і нерухомості на десятки мільйонів гривень ЗМІ виявили, що родина підсанкційного Козака, якого оголосили у розшук, наразі займається легалізацією коштів невідомого походження, зазначають Патріоти України. На запитання матір нардепа обматюкала журналістів, передає bihus.info.

"Слухайте, ві**біться від мене. Вже хватить мені. Що ви ся при**али до мене. Чо переписали? Бо мені ся хоче. Що ви хочете? Йди в с**ку", – заявила матір нардепа.

Зазначається, що брат Тараса Козака Богдан має спільний бізнес із братом нардепа Віктора Медведчука Сергієм. Вони є засновниками київської компанії "Укрінвестлімітед" та "Експонент". Остання зі свого боку є материнською для двох львівських компаній – "Бетонбуд" і "Керамбуд", яка є засновницею ще кількох підприємств.

Діяльність такої бізнес-матрьошки досить різноманітна – будівництво, виробництво цегли, черепиці, бетонних розчинів, видобуток піску, гравію та глини. Загалом на неї припадає понад 40 тисяч кв. м нерухомості, десяток гектарів землі у власності, понад 40 гектарів – в оренді, два десятки вантажних автомобілів і низка легкових.

Однак після введення санкцій на Козака та Медведчука їхні брати вийшли з засновників компаній, а замість них вписали Софію Козак та Анатолія Боровко, який на парламентських виборах був довіреною особою Сергія Медведчука.

Крім того, у власність матері нардепа-втікача потрапили пів гектара землі у селі Ясениця-Замкова, рекреаційній зоні Львівської області. ЇЇ вартість може перевищувати 800 тисяч гривень.

Також Софія Козак нібито придбала у 2019 році будинок і землю під ним у селі Наварія на Львівщині, вартістю щонайменше мільйон гривень.

Водночас ця жінка значиться власницею трикімнатної квартири і паркомісця у новобудові в дорогому центральному районі Львова – Франківському. Ця нерухомість без місця під автівку могла коштувати понад 4 мільйони гривень.

У власності Софії Козак є також чотири квартири в Києві – всі на проспекті Лобановського. Їхня загальна площа перевищує 400 квадратних метрів, а вартість – 20 мільйонів гривень.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...