Оборона вийде на новий рівень: Шмигаль розповів, про що домовилися Україна та Польща

Україна й Польща можуть створити спільне підприємство з виготовлення зброї і військової техніки. Про це сказано у меморандумі, який підписали уряди країн у Києві 1 червня, передають Патріоти України.

Українсько-польська комісія налагодить кооперацію між підприємствами країн, розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль. "Ця комісія підготує рекомендації щодо формату створення українсько-польського спільного підприємства з виготовлення як зброї і військової техніки, так і іншої комплектації", - пояснив він.

Це виведе українську оборонну і військову співпрацю на новий рівень і дозволить створювати сучасні види оборонної зброї, заявив прем'єр. Також Україна та Польща домовилися посилювати прикордонне співробітництво.

Мета - підвищити ефективність функціонування пунктів пропуску на українсько-польській ділянці державного кордону.

У червні розпочнеться пілотна програма на збільшення спільних контрольно-пропускних постів на прикордонному переході Корчова - Краковець.

1 червня президент України Володимир Зеленський зустрівся із прем'єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким і головою партії "Право і справедливість", віцепрем'єром, братом загиблого польського президента Ярославом Качинським.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...