"Обидві палати Конгресу США готові підтримувати Україну до кінця війни": Білий дім зробив заяву на тлі чуток про "скорочення допомоги"

Білий дім переконаний, що обидві палати Конгресу США підтримують передачу допомоги Україні та будуть готові надавати військову та фінансову підтримку країні до кінця війни. Про це повідомив офіційний представник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі у коментарі CBS News, передають Патріоти України.

Раніше лідер Республіканської партії у Палаті представників США Кевін МакКарті заявив про готовність скоротити допомогу Україні у 2023 році у разі перемоги на проміжних виборах. Коментуючи заяву МакКарті, Кірбі нагадав, що республіканці та демократи підтримували допомогу Україні протягом восьми місяців російської війни проти України.

«Я думаю, всі розуміють, що поставлено на карту, а це більше, ніж місто Херсон чи Харків. Це ідея суверенітету і те, як виглядатиме система безпеки в Європі у майбутньому», - сказав він.

Кірбі наголосив, що адміністрація президента США Джо Байдена працюватиме «пліч-о-пліч з Конгресом у майбутньому», коли йдеться про додаткову фінансову підтримку України.

Він переконаний, що обидві палати Конгресу, демократи та республіканці будуть готові надавати підтримку Україні до закінчення війни.

«Йдеться про двопартійну підтримку у Конгресі зусиль, щоб Україна змогла захистити себе та відстояти свій суверенітет. Тому що це справді те, що поставлено на карту, окрім, звичайно, буквально сотень тисяч українських життів, які постраждали від цієї війни», — сказав він.

"Якщо росіяни візьмуть Часів Яр, оборона ускладниться": Названо ключовий фактор для успішного відбиття нового наступу РФ

субота, 20 квітень 2024, 6:30

Якщо вчасно будуть збудовані необхідні фортифікації, війська Росії "рошибуть лоба" і зазнають величезних втрат, намагаючись захопити Часів Яр. Якщо ворогу все ж вдасться "взяти" місто, це ускладнить оборону для України, оскільки воно розташоване на під...

"Одна з останніх подій, яку ми маємо припинити": Росія та Іран перетворюють Ізраїль та Україну на "військові лабораторії", - The Hill

субота, 20 квітень 2024, 6:22

Росія та Іран використовують Україну та Ізраїль як "лабораторії на полі бою" для вивчення вразливостей західних військових сил, пише The Hill із посиланням на заяви експертів у підкомітеті із закордонних справ Палати представників США, передають Патрі...