Очікується вже у вересні: Екссоратник Януковича запустить новий телеканал в Україні (документ)

В Україні телеканал "Вінтаж ТБ" придбала Ганна Коляда, яка раніше працювала політтехнологом соратника експрезидента Віктора Януковича, колишнього першого віцепрем'єра Сергія Арбузова й очолювала пов'язане з ним медіа. Новий інформаційний телеканал буде називатися "ЮНС", повідомляють Патріоти України.

Як стало відомо з рішення Нацради з питань телебачення і радіомовлення, перейменувати канал дозволили ще 29 липня. Кінцевий бенефіціарний власник за документами – Ганна Коляда. Раніше вона керувала телеканалом Business, яким володів Сергій Арбузов.

А як писало видання Медіаняня, Коляда також працювала політичним технологом в Арбузова. Тепер вона займеться мовленням нового телеканалу. Офіс буде розташовано в ТРЦ "Парус" (там уже є редакції двох інформаційних телеканалів).

Телеканал "Вінтаж" – кабельний телеканал, який раніше створював розважальний контент. Однак разом зі зміною назви регулятор дозволив займатися випуском інформаційного контенту. Перезапуск очікується вже у вересні.

Сергій Арбузов і раніше виявляв інтерес до медіа. До пов'язаних із ним активів відносили: БТБ (був ініціатором створення каналу), "Погляд", "Погляд ТБ", сайт "Вільна преса". Водночас, наприклад, у зв'язку з можливими розкраданнями коштів із телеканалу БТБ проти Арбузова відкрили кримінальне провадження.

Нагадаємо:

  • Ексглава Нацбанку вважався одним із найближчих соратників Януковича;
  • Арбузов утік з України в Росію в березні 2014-го. Його оголосили у всеукраїнський розшук;
  • Його звинуватили в розкраданні 20 млн грн прибутку телеканалу "БТБ";
  • У червні 2015 року Генеральна прокуратура України почала заочне засудження за підозрою Арбузова в розкраданні і привласненні державних коштів Нацбанку на суму близько 220 млн грн.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...