Однак винищувачів ще нема: Перші українські пілоти закінчили льотну підготовку у Британі

Перші 10 українських пілотів пройшли інтенсивну підготовку під керівництвом інструкторів Королівських ВПС Великої Британії та закінчили льотну школу. Про це повідомили на сайті британського уряду, передають Патріоти України.

10 українських пілотів пройшли базову льотну, наземну та мовну підготовку у Великій Британії. Тепе вони перейдуть до поглибленої льотної підготовки, яку проводять ВПС Франції, перш ніж навчитися керувати винищувачами F-16.

"Я хотів би привітати цих відважних пілотів із завершенням початкової підготовки тут, у Великій Британії. Завдяки всесвітньо відомим навичкам Королівських ВПС, ці пілоти пройшли одне з найкращих доступних навчань і тепер на крок ближчі до участі в боротьбі з незаконним вторгненням Путіна", – заявив держсекретар з питань оборони Британії Грант Шаппс.

Він зазначив, що Україна використовує свої Повітряні сили " із руйнівним ефектом, принижуючи Чорноморський флот Росії та завдаючи серйозної шкоди його штабу".

"Ця віха є ще одним кроком вперед для повітряних можливостей України – разом із нашими союзниками ми показуємо, що й надалі будемо підтримувати Україну", – зазначив Шаппс.

У британському уряді також процитували одного з українських пілотів, який пройшов навчання. "Мені сподобалося бути у Сполученому Королівстві та брати участь у цій навчальній програмі. Курс був складним і приємним, це зробило мене кращим пілотом. Я вдячний Великій Британії за підтримку України, а також особисто вдячний інструкторам Королівських ВПС за те, що вони підготували мене до майбутнього", – висловився український пілот.

Окупанти прорвалися в Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи - речник ОСУВ "Хортиця"

середа, 8 травень 2024, 23:17

Збройні сили України заблокували штурмові групи російської армії, які прорвалися у місто Красногорівка Донецької області. Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі Армія TV, передають Патріоти Ук...

"Ще не пізно...": Адмірал НАТО прокоментував просування росіян на фронті

середа, 8 травень 2024, 23:08

Попри просування російських сил на полі бою Україна все ще може виграти війну. Про це заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер в інтерв'ю бельгійському мовнику VRT, передають Патріоти України. Бауера вважає, що для України «ще не пізно...